Pretraga

Ovo ne smijete propustiti: Velika hrvatska glazbena zvijezda predstavlja prvi zvuk koji će se moći i vidjeti

A- A+

Nakon što je Sajam stipendija i visokog obrazovanja, u zagrebačkom NSK-u jučer ugostio tisuće mladih, karavana se sutra seli u Rijeku. Uz ostalo, tamo će basist grupe Let3 Damir Martinović Mrle, zajedno sa suprugom Ivankom Mazurkijević, predstaviti projekt ‘Zvuk Rijeke’.

Sajam stipendija 2018.|foto: srednja.hr

Posebnost ovog zvuka će prema najavama organizatora biti to što će to biti prvi zvuk koji će se moći i vidjeti.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Tisuće studenata i đaka opkolilo NSK: Nude im se stipendije više i od hrvatske plaće

Ostali razlozi zašto biste sutra (18. listopada) trebali doći na Kampus Sveučilišta u Rijeci su:

 • Možete pronaći stipendiju!
  Na Sajmu će sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Velike Britanije, Danske, SAD-a, Kanade, Japana i drugih zemalja svijeta, koji će pružati informacije o više od 10,000 stipendija i studijskih programa. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

 

 • Možete sudjelovati na panelu o iskustvu studiranja, rada i života u Rijeci!
  Sajam će ugostiti zanimljive govornice/ike na temu iskustva studiranja, rada i života u Rijeci među kojima izdvajamo uspješnog riječkog srednjoškolca Antu Tonija Debelića koji je pokrenuo inovativni, nagrađivani start-up GrowCity, zatim profesoricu Bojanu Ćulum koja se bavi doprinosom sveučilišta razvoju zajednice te obrazovanjem društveno odgovornih i aktivnih građana te Mariju Katalinić iz Rijeka 2020. koja će govoriti o projektu Europska prijestolnica kulture, ali i svom osobnom iskustvu života i rada u Rijeci.

 

 • Možete saznati sve o stipendijama institucija iz Rijeke! Na ovogodišnjem Sajmu u Rijeci predstavljamo tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Cilj ovog kutka je povećati vidljivost i istaknuti izlagače koji dodjeljuju stipendije koje su namijenjene upravo studentima iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.
  Izdvojeni članak

  Uvedena velika izmjena u načinu prijave na natječaj za državnu stipendiju

 

 • Možete saznati sve što vas zanima o državnim i STEM stipendijama i kako se za njih prijaviti!
  Na Sajmu će se održati radionica na kojoj posjetitelji mogu saznati sve o prijavi na državne stipendije za studente/ice nižeg socio-ekonomskog statusa i nove STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH. Ministarstvo dodjeljuje 13.400 stipendija godišnje koje doprinose povećanju dostupnosti visokog obrazovanja, povećanju završnosti studiranja te uspješnijem prelasku na tržištu rada.

 

 • Možete steći zanimljiva i korisna poznanstva te dobiti korisne savjete za prijavu na stipendije!
  Posebnost Sajma su i SAS Razgovori: Stipendisti/ce imaju riječ!. Program je zamišljen tako da svi zainteresirani posjetitelji imaju priliku poslušati stipendiste koji su se uspješno prijavili na programe stipendiranja te pohađali studijske programe na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz iskustva stipendista Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke, Erasmus programa, Veleposlanstava Japana i Francuske posjetitelji Sajma imat će priliku dobiti detaljan uvid ne samo u mogućnosti studiranja, već i praktične informacije o studentskom životu u Hrvatskoj i različitim zemljama svijeta.

 

 • Možete naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti! Već smo vas u uvodu uputili na predavanje koje nikako ne smijete propustiti. To je predstavljanje inovativnog projekta „Zvuk Rijeke“ koji su osmislili Damir Martinović Mrle iz Let3 i Ivanka Mazurkijević! Zvuk Rijeke ući će u povijest kao prvi zvuk koji će se moći i vidjeti! Kako zvuku dati oblik?

Kako je Sajam stipendija i visokog obazovanja izgledao u Zagrebu, pogledajte u našem foto izvještaju.

Ovo ne smijete propustiti: Velika hrvatska glazbena zvijezda predstavlja prvi zvuk koji će se moći i vidjeti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap