Ne znate što upisati? Studenti iz prve ruke iskreno pričaju kako im je na kojem fakultetu

Mnogi nisu sigurni koji fakultet bi trebali izabrati, a da bi im u tome olakšali, Udruga ZAMISLI s 30 partnera organizirala je projekt u kojem mladi s raznih fakulteta iskreno i opušteno govore o svojim iskustvima. Prvi na redu u Centru za mlade Grada Zagreba govorit će studenti anglistike, rehabilitacije te stomatologije i to već ovog četvrtka.

Foto: Facebook događaj Hej, kako je na faksu?

Centar za mlade Grada Zagreba u ovih će nekoliko mjeseci posjetiti mladi raznih fakulteta i govoriti o svojim iskustvima studiranja. Prvi na redu je razgovor sa studenticama/ima anglistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, rehabilitacije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta.

[ZADATAK DANA] Svi koji žele upisati Filozofski fakultet trebali bi znati riješiti ovaj zadatak

U Centru će se ovaj razgovor održati u četvrtak od 16 sati, a potrebno se prijaviti do 21. siječnja na ovom linku.

– Pozivamo sve srednjoškolke/ce, ali i one koji se žele prebaciti da nam se pridruže i saznaju sve što ih zanima o ovim fakultetima i smjerovima subjektivno, iz prve ruke, stoji na Facebook eventu.

Nikolina Blažanović koja sudjeluje u organizaciji rekla nam je da je projekt zamišljen kao način olakšavanja izbora fakulteta, ali ništa službeno, bez puno “cvijeća i leptirića”.

– Plan je da razne studentice/i, ne kao službene predstavnice/i, nego kao svakodnevne studentice/i, ispričaju kako im je na faksu. Kako su se pripremali za maturu/prijemne, kakva su predavanja, zahtjevnost i slično, ali u potpuno opuštenoj atmosferi kako bi svi zainteresirani mogli dobiti realnu sliku o studiranju na tim fakultetima. Zapravo ono što nam svima treba prije upisa i kod izbora fakulteta – realan dojam jer ga iz službenih priča i predavanja ne možemo dobiti. Izabrali smo nekoliko smjerova za koje smatramo da su “traženiji” te ćemo ih kroz iduće mjesece pokušati približiti svim zainteresiranima, rekla nam je ona.

Odgovori