Pretraga

Ne znate što upisati? Studenti iz prve ruke iskreno pričaju kako im je na kojem fakultetu

A- A+

Mnogi nisu sigurni koji fakultet bi trebali izabrati, a da bi im u tome olakšali, Udruga ZAMISLI s 30 partnera organizirala je projekt u kojem mladi s raznih fakulteta iskreno i opušteno govore o svojim iskustvima. Prvi na redu u Centru za mlade Grada Zagreba govorit će studenti anglistike, rehabilitacije te stomatologije i to već ovog četvrtka.

Foto: Facebook događaj Hej, kako je na faksu?

Centar za mlade Grada Zagreba u ovih će nekoliko mjeseci posjetiti mladi raznih fakulteta i govoriti o svojim iskustvima studiranja. Prvi na redu je razgovor sa studenticama/ima anglistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, rehabilitacije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta.

Izdvojeni članak

[ZADATAK DANA] Svi koji žele upisati Filozofski fakultet trebali bi znati riješiti ovaj zadatak

U Centru će se ovaj razgovor održati u četvrtak od 16 sati, a potrebno se prijaviti do 21. siječnja na ovom linku.

– Pozivamo sve srednjoškolke/ce, ali i one koji se žele prebaciti da nam se pridruže i saznaju sve što ih zanima o ovim fakultetima i smjerovima subjektivno, iz prve ruke, stoji na Facebook eventu.

Nikolina Blažanović koja sudjeluje u organizaciji rekla nam je da je projekt zamišljen kao način olakšavanja izbora fakulteta, ali ništa službeno, bez puno “cvijeća i leptirića”.

– Plan je da razne studentice/i, ne kao službene predstavnice/i, nego kao svakodnevne studentice/i, ispričaju kako im je na faksu. Kako su se pripremali za maturu/prijemne, kakva su predavanja, zahtjevnost i slično, ali u potpuno opuštenoj atmosferi kako bi svi zainteresirani mogli dobiti realnu sliku o studiranju na tim fakultetima. Zapravo ono što nam svima treba prije upisa i kod izbora fakulteta – realan dojam jer ga iz službenih priča i predavanja ne možemo dobiti. Izabrali smo nekoliko smjerova za koje smatramo da su “traženiji” te ćemo ih kroz iduće mjesece pokušati približiti svim zainteresiranima, rekla nam je ona.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap