Pretraga

Nećete ih više ostavljati na porti: Još jedan fakultet ukinuo indekse

A- A+

Hrpetina indeksa na porti gotovo je bila zaštitni znak Fakulteta političkih znanosti. Desetljećima su studenti u kartonskoj kutiji i oko nje ostavljali profesorima ostavljali svoje indekse. I obratno. No tome je došao kraj – jer, i FPZG je konačno ukinuo bespotrebne plave knjižice.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

– Drage kolegice i kolege, iznimno nam je drago obavijestiti vas kako je na jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća izglasana odluka o ukidanju fizičkih indeksa, objavio je Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti.

Naime, i Fakultet političkih znanosti pridružio se desetini drugih fakulteta koji su ukinuli bespotrebne plave knjižice. Podsjetimo, već godinama se svi podaci o studiranju vode u Informacijskom sustavu visokih učilišta, kojeg studenti prema aplikaciji zovu Studomat, te indeksi kao takvi nisu potrebni.

Za one koji ne znaju, hrpetina indeksa na porti gotovo je bila zaštitni znak Fakulteta političkih znanosti. Desetljećima su studenti u kartonskoj kutiji i oko nje ostavljali profesorima ostavljali svoje indekse. I obratno. No više neće.

– Svaki student odgovoran je za prijavu ispita, praćenje rezultata ispita te praćenje upisivanja ocjena u ISVU. Studenti u indeks ne moraju imati upisane ocjene sa zimskog ispitnog roka akademske godine 2020./2021. U slučaju pogrešno unesene ocjene obavijestite o istom predmetnog nastavnika u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do upisa u višu akademsku godinu, poručili su zboraši studentima FPZG-a.

indeks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap