Pretraga

Neiskorišteni prostor dobio svrhu: Od prostorije novog paviljona na Savi studenti će konačno imati koristi

A- A+

Više je prostorija u prizemlju novog, 12. paviljona na Savi, koje već godinama stoje prazne. No jedna od njih ovih je dana dobila svoju svrhu – u njoj se smjestio Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kako su priopćili sa Sveučilišta u Zagrebu, novi prostor Ureda za studente s invaliditetom uređen je i osmišljen tako da bude još pristupačniji i otvoreniji svojim korisnicima koji trenutno primaju neki oblik potpore ili realiziraju prava putem svojega statusa, poput prilagodbe u praćenju nastave i u polaganju ispita, vršnjačka potpora u akademskom okruženju, prilagođeni prijevoz, asistencija u studentskom domu i slično. Ovu potporu trenutno realizira oko 400 studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

[Video] Navijačka groznica ‘zapalila’ dom na Savi: Pogledajte kako studenti slave pobjedu rukometaša

– Na temelju natječaja koji je proveo Studentski zbor Akademije likovnih umjetnosti, izabrana je skica Nikoline Žabčić, studentice treće godine preddiplomskoga sveučilišnoga studija Animirani film i novi mediji, koja je oslikala dio prostora Ureda. Novim se prostorom koji je smješten u okviru studentskoga doma, Sveučilište u Zagrebu kroz svoj Ured za studente s invaliditetom želi još više približiti studentima koji trebaju neki vid podrške te im time pomoći u njihovom studijskom procesu. Ured djeluje u okviru Središnjega ureda za studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu, poručuju sa Sveučilišta.

Napominju i kako Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu djeluje od 2007. godine s ciljem izjednačavanja mogućnosti i osiguravanja uvjeta za uspješno i kvalitetno studiranje svih sadašnjih ali i budućih studenata s invaliditetom.

– Ured je namijenjen svim studentima koji zbog bolesti, oštećenja ili poremećaja imaju stalne, povremene ili privremene teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih aktivnosti (studenti s oštećenjima vida, sluha, motoričkim, kroničnim, psihičkim bolestima i poremećajima, specifičnim teškoćama u učenju kao što su npr. disleksija, disgrafija i ADHD, te ostalim zdravstvenim stanjima i teškoćama koje mogu utjecati na tijek studiranja), navodi se u priopćenju Sveučilišta u Zagrebu.

Neiskorišteni prostor dobio svrhu: Od prostorije novog paviljona na Savi studenti će konačno imati koristi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap