Pretraga

Neobično rješenje za jeftiniji studentski smještaj

A- A+

Studenti su mogli birati između nekoliko zagrebačkih domova i privatnog smještaja, no od nedavno se mogu smjestiti i u nekolicini hostela u glavnom hrvatskom gradu. Prednost hostelskog smještaja su uvijeti bolji nego u domu i cijena pristupačnija nego u podstanarstvu.

Otkad je kriza pokucala na vrata i studentima je život sve teži. Istini za volju imaju i dalje svoje iksice, ali prijevoz i stanovanje je skuplje iz godine u godinu. Nekoliko zagrebačkih hostela u tome je pronašlo ideju za sjajan poslovni potez. 

Mir i ugodno okruženje

Hosteli Funk i Arena su studentima na raspolaganje stavili svoje smještajne kapacitete po povoljnim cijenama uz čitav niz sadržaja koje bi na drugim mjestima morali dodatno plaćati.

– Sve mi je na mjestu. Imam svoju kupaonu i mogu si sama kuhati. Također imam dovoljno mira za učenje i pripremanje ispita, a istovremeno imam vrlo zanimljive susjede, otkrila je Tea, jedna od stanarki hostela. Istaknula je još kako je hrana u hostelu izuzetno dobra i svježa što je dodatni bonus.

Jeftinije nego privatni smještaj

Faktor koji je najveća prednost ovog tipa smještaja je njegova
financijska isplativost. Dok bi studenti za skučenu domsku sobicu morali
morali izdvojiti 600-ak kuna, a za stan s režijama i do 2 500, smještaj
u hostelu s plaćenom hranom bi ih koštao između tisuću i dvije tisuće
kuna. Uz ovakvo olakšanje za siromašni studentski budžet hostel nudi i
niz bonusa.

 – Nudimo im besplatan internet i bežičnu internetsku vezu kroz cijeli hostel, a mogu koristiti i našu perilicu rublja. Isto tako svaki dan na raspolaganju imaju čiste plahte i ručnike, otkrila je za dnevnik.hr Anja Nigović, voditeljica hostela.

Za kraj je još otkrila da, studenti iako prilično slabo upoznati s ovakvim oblikom stanovanja, interes raste polako, ali sigurno.