Pretraga

Neoprezni studenti: Što su stariji, češće se seksaju bez zaštite

A- A+

Nezaštićen seks među studentima udvostruči se u razdoblju od prve do zadnje godine fakulteta, pokazala je nova studija provedena na Sveučilištu New York.

Mnogi studenti seks ne shvaćaju preozbiljno, zbog čega mnogi tijekom fakultetskog obrazovanja prakticiraju seks bez obaveza. Iako neobvezan, kod mnogih je on i neoprezan.

Izdvojeni članak

Nakon što ovo pročitate nikad se više nećete seksati bez zaštite!

Što su stariji, to su neoprezniji

Naime, nova studija provedena na Sveučilištu New York otkrila je kako studenti što su stariji manje mare za siguran seks. Točnije, od prve do posljednje godine fakulteta udvostručuje se broj nezaštićenih spolnih odnosa među studentima.

Istraživanje je pokazalo kako tijekom prve godine do nezaštićenog seksa kod žena dolazi u sedam posto slučajva, dok taj postotak do zadnje godine skoči na 16 posto. Što se muškaraca tiče, oni se bez zaštite seksaju u šest posto slučajeva na prvoj godini, dok do kraja fakultetskog obrazovanja taj postotak iznosi 15 posto.

Voditelj studije Mark Bearak tvrdi kako studenti osjećaju lažan osjećaj sigurni unutar svojih studentskih kampusa.

Izdvojeni članak

Savjeti o seksu namijenjeni svim brucošima

Mnogi prakticiraju seks bez obaveza

– Studentske percepcije sigurnosti i povjerenja, ili njihova integracija u socijalni okoliš fakulteta generalno može imati utjecaja na korištenje kondoma, kaže Bearak.

Jedno od najiznenađujućih otkrića ove studije upravo je činjenica da su studenti koji potječu s najnaprednijih područja najmanje koristili zaštitu. Taj fenomen Bearak objašnjava tvrdnjom da se mladi iz naprednijih područja osjećaju sigurnije, tako da upozorenja o potencijalnim posljedicama nezaštićenog seksa smatraju neprimjenjivima na njih.

Zanimljivo je i saznanje da je više studenata imalo neobvezni seks, nego što je otišlo na spoj s nekime, piše Huffington Post.

Neoprezni studenti: Što su stariji, češće se seksaju bez zaštite
Share via
Copy link
Powered by Social Snap