Pretraga

Niste upisali diplomski? Nema problema, još stignete: Nastava počinje u ožujku, a upisi su u tijeku

A- A+

Za upis na diplomski studij ne morate čekati jesen. Veliki broj visokih učilišta studente prima i u ljetnom semestru. Budući da su za neke od njih trenutno upisi, pobrojali smo ih na jednome mjestu.

diploma

Foto: Pixabay

Svi one koji, iz tko zna kojeg razloga, u listopadu nisu krenuli na diplomski studij, mogu to učiniti sada. Nekoliko visokih učilišta trenutno upisuje studente. Evo kratkog pregleda što sve možete upisati.

IT studiji na Algebri

Upisi na diplomske studijske programe u Algebri traju do 26. 2. 2021., a početak nastave je 1. ožujka. Buduće studente upisuju u sljedeće smjerove: Programsko inženjerstvo, Sistemsko inženjerstvo, Podatkovna znanost, Razvoj računalnih igara, Digitalni marketing, Kreativno upravljanje dizajnom i komunikacijama i e-Leadership MBA. Više informacija potražite na njihovim stranicama.

Sigurnost na VSS-u

Visoka škola za sigurnost, koja sada djeluje u sklopu SSBM Geneva, studente upisuje na specijalistički studij sigurnosti, s tri smjera  specijalizacije na drugoj godini studija su: zaštita na radu, zaštita od požara i zaštita okoliša. Nude i stipendije koje pokrivaju cjelokupnu školarinu. Više na njihovim stranicama.

Komunikacije na VERN-u

VERN ovog proljeća studente upisuje u sljedeće specijalističke diplomske studije: Poduzetnički menadžment, Računovodstvo i financije
Upravljanje ljudskim potencijalima, Upravljanje poslovnim komunikacijama, IT menadžment i Menadžment održivog razvoja turizma. Sve o upisima doznajte ovdje.

Forenzika na Sveučilištu u Splitu

Sveučilište u Splitu obrazuje buduće forenzičare, a na sveučilišni studij primaju i osobe sa završenim stručnim studijem, pod uvjetom da završe razlikovni modul, za koji će se nastava ove godine održavati online. Natječaj za upis studenata na Razlikovni modul Forenzika objavljen je prije nekoliko dana. Više na stranicama Odjela za forenziku.

Strojarstvo, FSB

Upisi na diplomske studije strojarstva i brodogradnje zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje traju od 22. do 26. veljače 2021., no otvoreni su samo za studente koji su već završili te preddiplomske studije. Mogu ih upisati i studenti koji su sveučilišni istovrsni preddiplomski studij  s ukupnim brojem od 180 ECTS bodova, uz polaganje razlikovne godine ili semestra. Podsjetimo, na FSB-u preddiplomski studij traje 7 semestara (odnosno 3 i pol godine), dok diplomski traje tri semestra (tj. godinu i pol).

 

Niste upisali diplomski? Nema problema, još stignete: Nastava počinje u ožujku, a upisi su u tijeku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap