Pretraga

Novi i moderan studentski dom dobio uporabnu dozvolu: Stanarina skoro ista kao u starom

A- A+

Studentski dom Palacin u Šibeniku dobio je uporabnu dozvolu. Dom će imati 332 ležaja, a cijena stanarine neće se bitno mijenjati u odnosu na onu u starom domu. Iako projekt službeno završava 30. lipnja, iz Studentskog centra očekuju da će studenti useliti i ranije.

Posljednjim danom siječnja i službeno je završena gradnja Studentskog doma Palacin u Šibeniku, nakon što je obavljen tehnički pregled tog doma.

Dom će imati 332 ležaja

Ovih je dana izdana uporabna dozvola, budući da je ustanovljeno je da građevina ispunjava sve temeljne zahtjeve prema građevinskoj dozvoli, priključena je na prometnu površinu, komunalnu i druge infrastrukture, a zemljište na području gradilišta dovedeno je u uredno stanje.

– Novoizgrađeni dom imat će 332 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicom i mini kuhinjom, knjižnicu, lobby i restoran sa stotinjak sjedećih mjesta i trenutno je u fazi opremanja. Cilj projekta bio je povećati pristup visokom obrazovanju, unaprijediti kvalitetu života studenata te doprinijeti prepoznatljivosti grada kao poželjnog mjesta za studiranje. Dom je namijenjen redovitim studentima koji imaju prebivalište izvan grada Šibenika, a posebno je naglasak na studente u nepovoljnom položaju, priopćili su iz Studentskog centra Šibenik.

Izdvojeni članak
SC varaždin

Studente nakon praznika dočekalo iznenađenje u domovima: Dobili su masažne fotelje

Cijene neće biti puno više nego u starom domu

SC Šibenik pitali smo i kada će studenti konačno useliti u dom.

– Službeni završetak projekta je 30. lipnja ove godine, no useljenje studenata očekujemo ranije po završetku opremanja doma, kažu iz SC-a.

Ono što naglašavaju je i da se preseljenjem u novi studentski dom Palacin cijene se neće bitno mijenjati, bit će slične onima koje su trenutno na snazi u Studentskom domu na Šubićevcu. U starom domu u cijena smještaja u trokrevetnom apartmanu i dvokrevetnoj sobi je  79,63 eura, a u trokrevetnoj sobi 66,36 eura. Cijena u novom domu Palacin bit će 80 eura mjesečno za smještaj u dvokrevetnim sobama koje dijele kupaonicu, 100 eura, koštat će smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonicom.

Napomenimo za kraj kako ukupna vrijednost projekta izgradnje doma Palacin iznosi 85.356.107,55 kuna, od čega je 79.680.000,00 kuna sufinancirala Europska unija.

Studentski dom Palacin dobio je uporabnu dozvolu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap