Pretraga

Novi, inovativni studij od 6. studenog kreće na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu

A- A+

Od 6. studenog Tehničko veleučilište u Zagrebu kreće s izvođenjem nastave na novom diplomskom specijalističkom stručnom studiju ‘Digitalna ekonomija’. TVZ je dobio dopusnicu Ministarstva za izvođenje novog studija, elektroničke prijave već su krenule i traju do 22. listopada, a nakon objave upisne rang-liste, upisi na studij održat će se 2. i 3. studenog. Digitalna ekonomija je studijski program koji pruža sva potrebna znanja iz područja društvenih i tehničkih znanosti, što ga čini jedinstvenim na području Republike Hrvatske.

TVZ tribina | Foto: Dora Kršul, srednja.hr

Tehničko veleučilište u Zagrebu od 6. studenog počinje izvoditi nastavu u sklopu novog diplomskog studija Digitalna ekonomija. Radi se o studiju za čije se pokretanje pojavila potreba radi zadovoljavanja potreba tržišta rada u Republici Hrvatskoj. Ishodi učenja novog studija na TVZ-u jamčit će sposobnost fleksibilne primjene informacijskih tehnologija, poduzetništva i digitalnog marketinga u različitim okruženjima (javni i privatni sektor, različite organizacijske strukture i sl.).

Novi studij traje dvije akademske godine: Godišnja cijena studija 15.000 kuna

Upis na Specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija omogućen je svim studentima-icama koji su dosadašnjim obrazovanjem stekli najmanje 180 ECTS bodova na preddiplomskom studiju visokoškolskih ustanova iz tehničkog ili društvenog znanstvenog područja, i to bez polaganja razlikovnih ispita.

Izdvojeni članak

Tehničko veleučilište u Zagrebu otvara dva nova diplomska studija

Studij traje četiri semestra te nakon položenih 120 ECTS bodova studenti će steći naziv Stručni/a specijalist/specijalistica  inženjer/inženjerka  digitalne ekonomije. Godišnja cijena studija je 15.000 kuna s mogućnošću obročnog plaćanja.

Na studij se, u statusu izvanrednih studenata upisuje 60 ljudi, a predavanja se održavaju u popodnevnom terminu, svaki radni dan.

Elektroničke pretprijave već su krenule i traju do 22. listopada, a od 23. do 25. listopada vrši se osobna predaja upisnih dokumenata u Studentsku službu na 1. katu zgrade u Brozovoj 6a. Nakon objave upisne rang-liste, konačni upisi održat će se 2. i 3. studenoga 2017. godine, dok nastava počinje 6. studenog. Više informacija o studiju i upisima moguće je pronaći na službenoj stranici TVZ-a.

‘Digitalna ekonomija’ jedan je od 10 novih studijskih programa u sklopu velikog projekta Politehnika 2025.

Specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija osmišljen je nakon intenzivnih konzultacija s predstavnicima uspješnih poduzeća s područja računarskih i informacijsko-komunikacijskih djelatnosti s kojima Tehničko veleučilište u Zagrebu već godinama uspješno surađuje i slijedom preporuka strateških dokumenata Republike Hrvatske koji ističu potrebu povezivanja akademskog sektora s tržištem rada i inzistiraju na mjerljivim i primjenjivim ishodima učenja.

Izdvojeni članak

Politehnika 2025: TVZ predstavio 10 novih studijskih programa kroz projekt vrijedan 3 milijuna kuna

Spomenimo i kako je diplomski studij Digitalna ekonomija jedan od ukupno 10 novih studijskih programa koje je TVZ prošle godine predstavio na okruglom stolu, a koji su izrađeni u sklopu projekta Politehnika 2025., dužeg naziva ‘Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području specijalističkih studija politehnike’. Uz TVZ u projektu su sudjelovale i partnerske firme APIS, SPAN i IN2. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.166.706,11 kn, a sufinancirala ga je i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od visokih 3.008.370,80 kn. Na tom je projektu radilo 60 nastavnika i istraživača TVZ-a.

O projektu Politehnika 2025., ali i novim diplomskim studijima na TVZ-u, u travnju smo pričali s prodekanom TVZ-a Goranom Malčićem, a opširnije o tome pročitajte ovdje.

Novi, inovativni studij od 6. studenog kreće na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap