Pretraga

Novi studentski bistro u Čakovcu: Na meniju propisana hrana, fast food i topli i hladni napitci

Budući da su početkom akademske godine čakovečki studenti ostali bez svoje menze, ustrajnom borbom putem medija i društvenih mreža krajem listopada omogućena im je podjela hrane na Učiteljskom fakultetu, a u manje od mjesec dana potpuno je preuređena prostorija koja je od sada studentska menza za oko tisuću tamošnjih studenata.

Foto: HRT, službene stranice

Studentski bistro kako je nazvan otvorio se ovih dana u prostorima Učiteljskog fakulteta gdje je i nakon pregovora u listopadu dogovorena podjela hrane. U suradnji s varaždinskim Studentskim centrom, omogućena je subvencionirana dostava hrane na čakovečku adresu, a radno vrijeme bistroa napokon je prilagođeno svim studentima.

I dok su ranije studenti u Čakovcu imali menzu koju zbog velike udaljenosti nisu stigli koristiti, sada im je napokon omogućeno da od ponedjeljka do petka mogu jesti u vremenu od 8:00 do 20:00 sati te subotom od 10:00 do 14:00 sati i nedjeljom od 11:00 do 14:00 sati. Također, osim prehrane koja je propisana od strane nadležnog Ministarstva, studentima je omogućena i traka s brzom prehranom te topli i hladni napitci. 

U liniju za čuvanje i podjelu tople hrane utrošeno je 200 tisuća kuna, a u roku od tri tjedna opremljen je cjelokupni prostor u prizemlju Fakulteta, piše HRT.

– S obzirom na to da ovdje nema prostora za kuhinju, hranu svakodnevno dostavljamo iz Studentskog centra u Varaždinu, kazao je za HRT Nenad Milijaš ravnatelj Studentskog centra u Varaždinu. 

Također, uskoro bi u Čakovcu trebao biti dovršen i studentski dom pa s obzirom na to da je otvorenje bistroa trajno, studenti će moći birati između dvije lokacije gdje će pojesti topli obrok kojeg su svojom inicijativom i zaslužili. 

Foto: HRT, službene stranice