Pretraga

Novim proizvodom, poslovnim planom ili inovativnom idejom spriječite odljev mozgova

A- A+

Prijavite se na natjecanje ‘Hrvatska pamet Hrvatskoj’ u tri različite kategorije. Smislite novi proizvod ili promociju postojećeg, predložite poduzetnički projekt i prezentirajte ideju koja će pomoći tvrtkama i Hrvatskoj pa osvojite do 63.000 kuna.

‘Hrvatska pamet Hrvatskoj’ društveno je odgovoran projekt Poslovnog dnevnika kojim se želi potaknuti mlade da iskoriste svoju kreativnost i pomognu u nacionalnom razvoju Hrvatske kako bi se smanjio ‘odljev naših mozgova’ u razvijenije zemlje svijeta.

Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju redovni i izvanredni studenti svih fakulteta u dobi od 18 do navršene 27 godine. Moguće je prijaviti i natjecati se u sve tri kategorije pa ukupno osvojiti čak 63.000 kuna.

Izdvojeni članak

Rimac Automobili postali prijatelj srednjoškolskog projekta Ideja godine

Za svaku kategoriju po 21.000 kuna

Mladi i kreativni studenti mogu predstaviti svoje ideje, znanje i sposobnosti u kategorijama Izvorno hrvatsko, Inovativna Hrvatska i Poduzetna Hrvatska. Po jedan najbolji rad iz svakog tematskog zadatka nagradit će se s po 21.000 kuna.

Studenti koji se ohrabre isprobati svoju kreativnost kroz temu Izvorno hrvatsko trebaju osmisliti na koji način se može bolje plasirati postojeći hrvatski proizvod i istaknuti njegove kvalitete.

Za osvajanje 21.000 kuna u ovoj kategoriji moguće je osmisliti i potpuno nov proizvod te strategiju za njegov što bolji uspjeh našem, ali i inozemnom tržištu.

Kako iskoristiti sve što Hrvatska već posjeduje

U sklopu projektnih zadataka Poduzetna Hrvatska od studenata se očekuje da predlože konkretne poduzetničke ideje i projekte usmjerene razvoju održivih biznisa.

Izdvojeni članak

Hrvati masovno odlaze van granice zbog posla, no prije toga bi trebali bolje razmisliti

Za osvajanje prve nagrade dozvoljeno je otkriti nove tržišne niše ili stvoriti potpuno novi poslovni koncept utemeljen na postojećim poslovnim modelima. Potrebno je razmisliti i prezentirati kako iskoristiti sve što Hrvatska trenutno posjeduje s ciljem veće konkurentnosti.

Traži se inovativna ideja koja će pomoći hrvatskim građanima i tvrtkama

Kroz projektni zadatak Inovativna Hrvatska studenti mogu razraditi i predstaviti svoju inovativnu ideju koja će biti od velike koristi hrvatskim građanima ili tvrtkama, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti boljeg poticanja inovativnosti među mladima.

U ovoj kategoriji može se pobijediti s interaktivnom internetskom stranicom koja nudi do sada neviđene mogućnosti, s nekim novim tehnološkim proizvodom koji će olakšati posao ili pak s novom metodom za poticanje inovativnosti u društvu.

Prijave mogu biti pojedinačne ili u grupama od najviše tri studenta, dopuštena je suradnja studenata različitih fakulteta ili sveučilišta, a svaki tim se može natjecati u sve tri kategorije. Detaljne informacije o natječaju pronađite na www.poslovni.hr.

Novim proizvodom, poslovnim planom ili inovativnom idejom spriječite odljev mozgova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap