Pretraga

Novo sveučilište traži nove studente: Otvorili treći upisni rok

A- A+

Sveučilište u Slavonskom Brodu raspisalo je i treći rok za upis studenata na preddiplomske studije. Nakon jesenskog roka ostalo im je ukupno 261 nepopunjeno upisno mjesto. Najviše studenata ima priliku upisati strojarstvo.

foto: Changbok Ko za Unsplash

Zahvaljujući višku upisnih mjesta, ima nade i za one koji ni u jesenskom roku nisu uspjeli upisati fakultet.

Sveučilište u Slavonskom Brodu, naime, do 2. listopada zaprima prijave za treći rok.

Upisi na nekoliko studija

Pohvalili su se time i na društvenim mrežama.

Ostalo im je ukupno 261 nepopunjeno mjesto, a najviše na studiju Strojarstva. Samo Strojarstvo može upisati 55 redovnih, 23 izvanrednih i 5 studenata stranih državljana.

Mjesta ima i na studiju Ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja te Učiteljskom studiju te na stručnim studijima Bilinogojstvu, Menadžmentu i Proizvodnom strojarstvu.

Prijave na studij primaju osobno ili poštom.

PROUČITE NATJEČAJ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [489.62 KB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Više fleksibilnosti

Izdvojeni članak

Iako broj maturanata pada, broj upisnih mjesta sve je veći: Ne treba se čuditi što veliki broj mjesta ostane neupisan

– Mladi ljudi koji gravitiraju Slavonskom Brodu i koji nemaju mogućnosti studirati u većim centrima (plaćanje smještaja i prehrane, troškovi putovanja, …) mogu studirati kod nas, ostati u svojoj sredini i vjerujemo graditi svoju i našu budućnost u RH. Sveučilište u odnosu na dislocirane studije pružaju puno više fleksibilnosti u pogledu uvođenja novih studijskih programa i donošenja strateški važnih odluka (infrastruktura, studentski standard, suradnja s gospodarstvom, …), pojasnio nam je privremeni rektor Ivan Samardžić zašto smatra da Slavonski Brod mora imati vlastito sveučilište.

Podsjetimo, u ožujku smo napravili veliku analizu koja je pokazala kako se ne treba čuditi što veliki broj mjesta ostane neupisan jer, iako broj maturanata pada, broj upisnih mjesta iz godine u godinu sve je veći.

I dok se akademske godine 2015./16 za jedno mjesto na fakultetu natjecalo u prosjeku 1,14 kandidata, prošle se godine taj broj pao na 0,82.