Pretraga

Novost na hrvatskom Sveučilištu: Studenti će dio studija provesti u SAD-u, Italiji i Španjolskoj

A- A+

Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Sa studentima Sveučilišta u Palermu, Sveučilišta u Malagi te Međunarodnog sveučilišta Florida, dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome ovih ustanova gdje će provesti dio svog studija.

Foto: Pexels

Nakon desetak godina od sklapanja prvog hrvatskog double degree studija, Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome Sveučilišta u Palermu, Sveučilišta u Malagi te Sveučilišta Florida gdje će provesti i dio svog studija.

– Europska komisija odobrila je financijsku potporu za ovaj Erasmus Mundus združeni diplomski studij ‘Tourism Systems and Hospitality Management’. Uz njega, u Hrvatskoj postoje još samo dva Erasmus Mundus združena studija, no ovaj studij prvi je u polju ekonomije. Erasmus Mundus je program Europske unije kojem je osnovni cilj podizanje kvalitete visokog obrazovanja i promocija međunarodne suradnje. Cilj je poticati izvrsnost i svjetsku internacionalizaciju visokih učilišta putem studijskih programa i to na razini diplomskog studija, objasnili su sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Izdvojeni članak

Zbogom papirologiji, stigla je aplikacija za studente koji će na Erasmus razmjenu

Programe združenih diplomskih studija provodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja i, ako je primjenjivo, drugi partneri u području obrazovanja i izvan njega, koji imaju stručnost ili interes u području studija ili poslovne domene obuhvaćene studijskim programom.

– Dodjeljuju se stipendije najboljim studentima diplomskih studija u cijelom svijetu. Ovakvi međunarodni studijski programi visoke razine odlikuju se inovativnošću te studentima omogućuju veću zapošljivost, poručili su sa Sveučilišta.

Novost na hrvatskom Sveučilištu: Studenti će dio studija provesti u SAD-u, Italiji i Španjolskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap