Pretraga

Novost na hrvatskom Sveučilištu: Studenti će dio studija provesti u SAD-u, Italiji i Španjolskoj

A- A+

Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Sa studentima Sveučilišta u Palermu, Sveučilišta u Malagi te Međunarodnog sveučilišta Florida, dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome ovih ustanova gdje će provesti dio svog studija.

Foto: Pexels

Nakon desetak godina od sklapanja prvog hrvatskog double degree studija, Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome Sveučilišta u Palermu, Sveučilišta u Malagi te Sveučilišta Florida gdje će provesti i dio svog studija.

– Europska komisija odobrila je financijsku potporu za ovaj Erasmus Mundus združeni diplomski studij ‘Tourism Systems and Hospitality Management’. Uz njega, u Hrvatskoj postoje još samo dva Erasmus Mundus združena studija, no ovaj studij prvi je u polju ekonomije. Erasmus Mundus je program Europske unije kojem je osnovni cilj podizanje kvalitete visokog obrazovanja i promocija međunarodne suradnje. Cilj je poticati izvrsnost i svjetsku internacionalizaciju visokih učilišta putem studijskih programa i to na razini diplomskog studija, objasnili su sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Izdvojeni članak
studentice

Zbogom papirologiji, stigla je aplikacija za studente koji će na Erasmus razmjenu

Programe združenih diplomskih studija provodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja i, ako je primjenjivo, drugi partneri u području obrazovanja i izvan njega, koji imaju stručnost ili interes u području studija ili poslovne domene obuhvaćene studijskim programom.

– Dodjeljuju se stipendije najboljim studentima diplomskih studija u cijelom svijetu. Ovakvi međunarodni studijski programi visoke razine odlikuju se inovativnošću te studentima omogućuju veću zapošljivost, poručili su sa Sveučilišta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap