Pretraga

Objavljena je konačna lista kandidata za studentske izbore: Evo za koga možete glasati

A- A+

Izbori za studentske zborove u Zagrebu na svim razinama (sveučilišni zbor i zborovi sastavnica) održavaju se sljedećeg tjedna i to 26. i 27. ožujka. Pravo glasa na ovim izborima ima 70.000 studenata, međutim, vrlo mali broj studenata ostvaruje to pravo. Na stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljeni su popis birača po sastavnicama i konačne kandidacijske liste.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izbori za studentske predstavnike u Zagrebu održavaju se za samo pet dana. Pravi glasa na njima imaju svi studenti, kako redovni tako i izvanredni, svih razina studija. Popis svih birača po sastavnicama objavljen je na stranicama Sveučilišta, pa tako ovdje možete provjeriti jeste li na popisu.

Izdvojeni članak

Po prvi put u povijesti krenula Facebook kampanja za studentske izbore

Prema Zakonu o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama te Pravilniku o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, kandidature su trebale biti predane izbornom povjerenstvu najkasnije 10 dana prije održavanja izbora, a objavljene najmanje 8 dana prije provođenja izbora.

Što se tiče listi za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, predsjednica Izbornog povjerenstva, Lidija Kos-Stanišić, potvrdila nam je da je sve bilo obavljeno na vrijeme. Tako se za Studentski zbor na sveučilišnoj razini natječu dvije liste, Zajedno i Studenti za studente o kojima smo već pisali. Nakon rješenja prigovora, danas su na stranicama Sveučilišta objavljene konačne liste.

Kandidate okupljene u neformalnoj listi Zajedno podržalo je 16 studentskih udruga, a kandidate liste Studenti za studente podržale su 32 udruge. Četvero kandidata iz neformalne liste studentizastudente članovi su i trenutnog saziva Studentskog Zbora Sveučilišta u Zagrebu. Stela Beljak i Matej Smetiško članovi su Zbora sa sveučilišne liste, a Klara Dešković i Ivan Staneković u Zboru su kao predstavnici SZ-a Stomatološkog i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Kandidacijske liste pojedinih sastavnica također su objavljene na stranicama Sveučilišta, ali i stranicama sastavnica.