Pretraga

Objavljena lista gradova s najboljim uvjetima za studiranje

A- A+

Britanska kompanija specijalizirana za edukaciju i studiranje u inozemstvu Quacquarelli Symonds (QS) sredinom je prošlog mjeseca objavila listu gradova koji nude najbolje uvjete za studiranje na svijetu. Najbolji grad za studente u 2017. proglašen je Montreal, drugo je mjesto zauzeo Pariz, dok se na trećem smjestio London.

foto: Jami430| www.wikipedia.org

Najbolji gradovi za studiranje određeni su prema šest kategorija. Pri određivanju pete po redu rang liste QS je u obzir uzimao rang sveučilišta, gradsku ponudu i infrastrukturu za studente, atraktivnost destinacije, odnos poslodavaca i dostupnost.

Osim toga, dodana je i nova kategorija pa je pri određivanju najboljih gradova provedena i anketa kako bi se što kvalitetnije ispitalo iskustvo i stajalište studenata.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu ponovno na listi najboljih u svijetu

S obzirom na sve, najbolje je ocijenjen multikulturalan i bilingvalan Montreal. Kanadska prijestolnica kulture redovito je prisutna na listi gradova najugodnijih za život, a nedavno je proglašen i ‘Inteligentnom zajednicom godine’ (doslovan prijevod za ‘Intelligent Community of the Year’).

Montreal je u odnosu na prošlu godinu skočio za čak sedam mjesta pa se čini da su mu studentska iskustva značajno pomogla pri rangiranju najboljih gradova za studente.

Iza sebe je ostavio Pariz, koji je prošle godine ponosno stajao na vrhu. Treće mjesto osvojio je London, dok je najbolji američki grad Boston tek na osmom mjestu.

Na dnu pogledajte listu deset najboljih, a na ovom linku pokušajte pronaći ima li među 100 najboljih neki grad iz Hrvatske. Sretno

Top 10 gradova za studiranje:

1. Montreal

2. Pariz

3. London

4. Seul

5. Melbourne

6. Belin

7. Tokyo

8. Boston

9. München

10. Vancouver

Objavljena lista gradova s najboljim uvjetima za studiranje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap