Pretraga

Objavljene upisne kvote Sveučilišta u Osijeku: Ekonomski od jeseni upisuje studente

A- A+

Prošlog je utorka u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održana sjednica Senata Sveučilišta. Na njoj je odlučeno o kvotama za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija. Prihvaćen je i prijedlog dodjele stipendija i potpora Sveučilišta u Osijeku te prijedlog dodjele Rektorove nagrade.

Ukupan broj upisnih mjesta za upis u I. godinu studija na znanstveno-nastavnim odnosno umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku u akademskoj 2016./2017. godini iznosi 3.684, od čega se najveći dio, 2.805, odnosi na redovite studente. 812 mjesta predviđeno je za izvanredne studente te 67 mjesta za strane državljane.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu povećalo upisne kvote za brucoše u godini 2016./17.

Na Medicini smanjene kvote u pojedinim studijskim programima

Rektor Željko Turkalj kazao je kako će natječaj za upis uskoro biti raspisan te kako će se studenti ponovno upisivati na Ekonomski fakultet, dok Elektrotehnički od jeseni neće upisivati studente.

– Valja izdvojiti da će se ponovno pojaviti mogućnost upisa studenata na stručni studij Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji je protekle četiri godine bio stavljen u stadij mirovanja zbog smanjivanja kvota. S druge strane, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, koji je u postupku promjene naziva u Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, ujesen neće upisivati studente na izvanredni studij, dok je Medicinski fakultet smanjio kvote u pojedinim studijskim grupama te preraspodijelio kvotu na druge studijske programe, ponajprije Sestrinstvo, rekao je Turkalj, a prenosi Osijek031.

Podsjetio je i kako je to jedini Medicinski fakultet u Hrvatskoj koji ima sveučilišni studij Sestrinstvo pa su se morali prilagoditi u određivanju broja upisnih mjesta zbog nastavnih baza koje ovaj fakultet ima i u drugim mjestima u Hrvatskoj.

Poznati dobitnici stipendija Sveučilišta u Osijeku

Članovi senata prihvatili su i Prijedlog dodjele stipendija i potpora Sveučilišta u Osijeku za ovu akademsku godinu redovitim studentima redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija na Sveučilištu.

Tako je u kategoriji A (stipendije za izvrsnost) zaprimljeno 236 prijava, a dodijeljeno je 130 stipendija. Za C kategoriju (stipendije studentima u stanju socijalne potrebe) prijavilo se ukupno 80 studenata, a dodijeljeno je ukupno 60 stipendija. Za B kategoriju (stipendije studentima aktivnim sportašima) i D kategoriju (potpore studentima u stanju socijalne potrebe) nije se prijavio nijedan student iako ih je u svakoj kategoriji predviđeno 10. Rezultati Natječaja objavljeni su na internet stranici Sveučilišta u Osijeku.

Osim toga, usvojen je prijedlog dodjele Rektorove nagrade u akademskoj 2015./2016. godini, i to za po dva studenta sa znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta u Osijeku, dakle ukupno 34.

Objavljene upisne kvote Sveučilišta u Osijeku: Ekonomski od jeseni upisuje studente
Share via
Copy link
Powered by Social Snap