Pretraga

Objavljene važne upute za sve koji se žele kandidirati za novog zagrebačkog rektora

A- A+

Izborno povjerenstvo objavilo je detaljne upute za sve one koji se planiraju kandidirati za novog rektora zagrebačkog sveučilišta. Izbori za rektora raspisani su, podsjetimo, prije dva tjedna.

rektorat sveučilište u zagrebu

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Na sjednici Senata zagrebačkog sveučilišta pretprošli su tjedan raspisani izbori za novog rektora. Imenovano je povjerenstvo za prikupljanje kandidatura i propisani su važni rokovi koje potencijalni kandidati i tijela trebaju pratiti. Povjerenstvo je u međuvremenu održalo sjednicu i raspisalo poziv za rektorske kandidate.

Izdvojeni članak
rektorat sveučilište u zagrebu

Raspisani su izbori za novog rektora zagrebačkog sveučilišta: Ovo su važni rokovi

Za rektora zagrebačkog sveučilišta može biti izabran nastavnik u znanstveno-nastavnom ili umjetničkom zvanju redovitog profesora, kao i one koji su u to zvanje izabrani trajno. Uz pisanu suglasnost i njegov program rada, kandidata predlaže jedno ili više vijeća znanstvenih područja, odnosno najmanje tri vijeća različitih fakseva.

Kandidati šalju svoje prijave izbornom povjerenstvu, zajedno s cijelom dokumentacijom koja, među ostalim, uključuje program rada kao i podatak o tome koje vijeće ili koja vijeća ga podržavaju u njegovoj ili njezinoj kandidaturi. Izborno je povjerenstvo izdalo dokument s detaljnim uputama glede dokumentacije koji možete pogledati ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [309.84 KB]

rektorat sveučilište u zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap