Pretraga

Objavljeni dobitnici 3.400 državnih STEM stipendija: Studenti, provjerite što vam je dalje činiti

A- A+

Po prvi puta Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je 3.400 stipendija studentima koji studiraju u STEM područjima. Umjesto klasičnog potpisivanja ugovora, studenti koji su dobili ovu stipendiju u roku od pet dana moraju u aplikaciji prihvatiti Uvjete stipendiranja i upisati svoj IBAN žiroračuna.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na prijedlog i jutros je objavilo rang-liste za dodjelu 3.400 državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018. Studenti svojom jedinstvenom identifikacijskom oznakom mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi, u aplikaciji, na ovoj poveznici.

Kako napominju iz MZO-a, studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte koja je evidentirana u sustavu [email protected]

Izdvojeni članak

Ministarstvo odgovara: Je li moguće dobiti i državnu socio-ekonomsku i STEM stipendiju?

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da u roku od pet dana od slanja obavijesti o objavi rang liste u aplikaciji, kojoj pristupa prijavom sa svojim [email protected] elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote. Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti izrađeno ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kako napominju iz Ministarstva, izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojem stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina.

Za kraj, podsjećamo, moguće je da isti student koji je ostvario pravo na STEM stipendiju ostvari pravo i na državnu socio-ekonomsku stipendiju, za koju rang-lista tek treba biti objavljena. U tom slučaju, jedne od te dvije stipendije student se mora odreći o čemu više možete pročitati ovdje.

[scribd id=365725554 key=key-6p4ZAe9m5OoLeOcJsqtO mode=scroll]

[scribd id=365725539 key=key-SwRoJW6X1NBjWkR4B97q mode=scroll]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap