Pretraga

Objavljeni dobitnici Rektorove nagrade u Zagrebu za 2019./2020.: Provjerite jeste li na listi

A- A+

Nakon što je rok za prijave na natječaj za Rektorovu nagradu na Sveučilištu u Zagrebu produljen nekoliko puta, sveučilište je danas konačno objavilo rezultate natječaja. Ove godine nema svečane dodjele nagrade.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prošlogodišnji natječaj za dodjelu Rektorove nagrade na Sveučilištu u Zagrebu malo se ‘otegnuo’. Rok za prijavu produljivan je čak nekoliko puta, a rezultati natječaja objavljeni su tek ovoga petka.

Nagrađena su 174 rada u pet kategorija:

Izdvojeni članak

Neki ‘rasturili’ i s prosjekom 5,0: Poznata imena najboljih studenata i dobitnika Rektorove nagrade na Sveučilištu u Rijeci

  • 113 radova u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora),
  • 25 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora),
  • 6 u d) kategoriji za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora),
  • 5 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i
  • 25 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Za razliku od svih ostalih sveučilišta u Hrvatskoj, zagrebački studenti neće ni ove godine dobiti novčani dio nagrade – dobivaju tek priznanja.

– Ove godine neće se održati dodjela Rektorove nagrade zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Priznanja za sve nagrađene studente bit će poslana na sastavnice i uručena studentima. Izložba postera nagrađenih radova ove godine održat će se virtualno. O tome ćemo naknadno obavijestiti, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor Damir Boras dobitnicima se ove godine obratio putem pisma.

– Rektorove nagrade, s jedne strane, služe tomu da se što više naših studenata već zarana potakne i uključi u znanstveni, umjetnički i stručni rad na svim sastavnicama Sveučilišta — to je uostalom temeljna zadaća i poslanje našega Sveučilišta. Isto tako, studente se potiče na sudjelovanje u raznovrsnim aktivnostima koje su od širega značenja i opće društvene koristi za našu zajednicu — povezanost sa svojim okružjem i aktivna uključenost u život zajednice druga je temeljna zadaća i poslanje našega Sveučilišta. Pritom se osobito ističu razni oblici humanitarnoga rada i volontiranja, a u tome naši studenti zasigurno mogu služiti kao svijetao primjer svima u Domovini. Rektorove nagrade, s druge strane, također su trajan izvor ponosa i dokaz o uspješnosti i spremnosti za razvoj buduće akademske i svake druge profesionalne karijere. O tome jasno svjedoči činjenica da naši brojni bivši i sadašnji profesori i akademski uglednici rado i s ponosom u svojim životopisima ističu da su bili dobitnici Rektorove nagrade, kao što i ja za sebe često s ponosom ističem. Cijenjeni i dragi kolegice i kolege dobitnici Rektorove nagrade, još jednom vam čestitam na vašemu velikomu uspjehu, koji je ujedno i uspjeh našega Sveučilišta u Zagrebu. Isto tako zahvaljujem i čestitam i svima koji su vam u tome pomogli, posebice Vašim mentorima, a jednako tako i vašima najbližima na potpori koju su vam pružali, poručio je Boras.

Imena ovogodišnjih dobitnika Rektorove nagrade u Zagrebu možete vidjeti u tablici ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Objavljeni dobitnici Rektorove nagrade u Zagrebu za 2019./2020.: Provjerite jeste li na listi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap