Pretraga

Od jeseni kreće novi studij psihologije: Bit će na engleskom, poznato kada se otvaraju prijave

A- A+

Psihologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu drugi je najpopularniji studij u Hrvatskoj, a od jeseni će se moći studirati i na Sveučilištu u Splitu. Na tamošnjem Filozofskom fakultetu kreće novi preddiplomski sveučilišni studij psihologije na engleskom jeziku. Kako je priopćeno sa splitskog Sveučilišta, prijave za upis bit će otvorene od 1. svibnja, a prva generacija studenata sa studiranjem starta u listopadu 2021. godine.

studenti

Foto: Pixabay

Studij psihologije, ali na engleskom jeziku, od jeseni se pokreće na Filozofskom fakultet u Splitu. Kako kažu sa splitskog Sveučilišta, onima koji ga upišu pružit će ‘znanja i vještine provođenja psihologijskih istraživanja i temeljna znanja iz znanstvenih disciplina srodnih psihologiji te omogućava orijentaciju studenata unutar različitih psihologijskih disciplina i glavnih teorijskih pristupa’. Budući da je koncept studija usklađen sa zahtjevima Europskog kvalifikacijskog standarda za psihologe ‘EuroPsy’, studentima koji završe preddiplomski studij u Splitu omogućen nastavak studiranja na svim master programima iz psihologije na području zemalja EU.

Po završetku se stječe naziv prvostupnik psihologije

– Nastava se izvodi u potpunosti na engleskom jeziku i traje tri godine. Studenti  završetkom studija stječu 180 ECTS i zvanje prvostupnik psihologije. Studij se u cijelosti financira iz školarina, a godišnja puna školarina iznosi 6000 eura. Upisna kvota za studente koji plaćaju punu školarinu je 34 mjesta. Prijave za upis za mjesta uz plaćanje pune školarine trajat će od 1. svibnja do 23. srpnja 2021. godine, navode sa splitskog Sveučilišta.

Naglašavaju i kaka su osigurana i dodatna dva mjesta uz punu stipendiju školarine kroz sve tri godine studija (uz uvjet redovitog studiranja).

– Glavni kriteriji za upis na dva stipendirana mjesta su hrvatsko državljanstvo, završetak srednjoškolskog obrazovanja u RH, slabiji socioekonomski status te izvrsnost u dosadašnjem obrazovanju. Prijave za dva stipendirana mjesta trajat će od 1. lipnja do 23. srpnja, priopćili su sa Sveučilišta.

Nastava studija psihologije na engleskom odvijat će se na Filozofskom fakultetu u Splitu u Poljičkoj, te u znanstvenim jedinicama pojedinih sastavnica Sveučilišta u Splitu poput Medicinskog fakulteta.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

I ove godine otkazan prijemni za upis popularne psihologije, doznajte kako ćete prikupljati bodove

U izvedbi će sudjelovati i strani stručnjaci

U izvedbi programa će sudjelovati i nastavnici s međunarodnih sveučilišta poput Université de Poitiers iz Francuske i Northeastern University iz SAD-a.

– Intenzivno radimo na razvoju i formaliziranju suradnje sa stranim sveučilištima. Sa Sveučilištem Northeastern iz Bostona već imamo dogovorenu suradnju u vidu gostujućih predavanja i organizacije zajedničkih projekata njihovih i naših studenata. Također, već u lipnju 2022. dogovoren je posjet studenata sa Sveučilišta Northeastern pa će naši studenti već od samog početka studija upoznati buduće kolegice i kolege iz drugih sredina i kultura. Filozofski fakultet također već neko vrijeme razvija suradnju i s jednim izraelskim sveučilištem pa je to još jedan smjer u kojemu  ćemo pronalaziti puteve razmjene znanja i iskustava, rekao je Darko Hren, v.d. pročelnika Odsjeka za psihologiju.

Prodekanica Filozofskog fakulteta za nastavu i studentska pitanja, Ina Reić Ercegovac, ustvrdila je kako je jedna od prednosti studija jest i sustav mentoriranja. Studentima će od početka biti imenovani mentori/savjetnici na studijskom programu koji će im biti dostupni za pitanja i sadržaje vezane uz studijski program.

– Pored mentora/savjetnika, studentima su na raspolaganju tijekom cijelog studiranja i Centar za savjetovanje studenata pri Fakultetu te Centar za razvoj i upravljanje karijerama u kojima će po potrebi moći dobiti savjete u skladu s praksama rada tih centara. Također, studenti su tijekom studija u mogućnosti jedan ili više semestara realizirati izvan matične institucije, na nekom od europskih sveučilišta, kaže Reić Ercegovac.

Detaljnije informacije o studijskom programu, prijavama i selekcijskom postupku dostupne su ovdje.

Od jeseni kreće novi studij psihologije: Bit će na engleskom, poznato kada se otvaraju prijave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap