Pretraga

Od prvog ožujka hrana u menzama poskupljuje

A- A+

Hrana u studentskim menzama trebala bi poskupiti od prvog ožujka. Još uvijek su u pregovorima predstavnici ministarstva, Zajednica studentskih centara, Rektorski zbor te predstavnici studenata. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta navodi da će se voditi računa o tome da se cijena menija ne promijeni značajno, ali i naglašavaju da se nije mijenjala 14 godina.

Cijena hrane u studentskim menzama trebala bi od prvog ožujka poskupiti. Kako nadležno Ministarstvo navodi u svom odgovoru na upit o promjeni cijena studentske prehrane, vodit će se računa da se cijena menija ne promijeni značajno, ali i napominju da se cijena od 4 kune i 40 lipa, nije mijenjala 14 godina.

Novinari našeg portala istražili su sedamnaest zagrebačkih menzi, a deseci tisuća studenata diljem Hrvatske također se hrane u ovim objektima. Studenti su već izrazili nezadovoljstvo najavom poskupljenja, budući da tvrde da se cijena nije mijenjala kroz godine, ali su se stalno smanjivale porcije, a kvaliteta i ponuda prehrane dugo je na istoj razini.

Odluka još nije donesena, ali izvjesno je da će cijene hrane rasti, unatoč tome što troškovi života također stalno rastu, plaće ostaju na istoj razini, a kvaliteta života se smanjuje.

Copy link
Powered by Social Snap