Pretraga

Odgođeno otvaranje nove i najmodernije studentske menze u Zagrebu

A- A+

Nova i najmodernija menza u Zagrebu, smještena u istočnom dijelu grada na kampusu Agronomskog i Šumarskog fakulteta, svoja je vrata trebala otvoriti 1. listopada. No, kako doznajemo, studenti će na otvorenje ovoga restorana morati ipak pričekati još neko vrijeme.

Menza na Maksimiru | Foto: Facebook Šumarski fakultet Zagreb

– Po mojim trenutnim saznanjima vrlo je mala vjerojatnost da otvaranje studentskog restorana bude 1. listopada 2019. godine, tako nam je na pitanje hoće li se nova menza otvoriti ovog utorka odgovorio dekan Šumarskog fakultetaprof. dr. sc. Tibor Pentek. 

Izdvojeni članak

Uživancija u zelenom paviljonu: Od 1. listopada vrata otvara najmodernija menza u Zagrebu

Konkretan datum otvaranja nije poznat, ali restoran bi svoja vrata trebao otvoriti početkom akademske godine 2019./2020. i to u vrlo kratkom razdoblju nakon skorog drugog tehničkog pregleda restorana, dodaje dekan Pentek.

– Nakon obavljenog prvog tehničkog pregleda studentskog restorana, u srpnju mjesecu, trebalo je otkloniti manje nedostatke kako bi restoran mogao započeti s radom. O točnom datumu otvaranja studentskog restorana će i javnost i mediji biti pravovremeno obaviješteni jer je to događaj kojega svi željno iščekujemo, ističe Pentek.

Podsjetimo, sam Šumarski fakultet putem svojih društvenih mreža najavio je kako se otvorenje ove menze očekuje 1. listopada. Projekt je to vrijedan 15 milijuna kuna, a osim studentskog restorana, tzv. Zeleni paviljon imat će i odvojen prostor koji će se koristiti isključivo za studentske aktivnosti.

Inače, o otvaranju ove menze govori se još od 2014. godine, kada je položen njen kamen temeljac. Tada se o menzi na kraju Maksimirske šume pričalo kao o mjestu na kojem će se konzumirati vino iz vinograda Agronomije, ali i divljač iz lovišta u kojem akademske sate provode studenti Šumarstva. Za odgovor na pitanje hoće li se sve to zaista naći na meniju menze, studenti će, čini se, morati još malo pričekati.

Odgođeno otvaranje nove i najmodernije studentske menze u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap