Pretraga

Odlazak na fakultet: Kako upoznati nove prijatelje

Sanjali ste o fakultetu, zanimljivim predavanjima, tulumima, kasnonoćnim odlascima po obrok ili piće… No odlazite na novo mjesto, većinom bez vaših starih srednjoškolskih prijatelja i pitate se kako ćete upoznati nove ljude i s kim ćete se družiti. Ne brinite, jer stvaranje novih prijatelja na faksu može biti jednostavno i zabavno, pogotovo ukoliko budete slijedili nekoliko savjeta koje donosimo.

Odlazak na fakultet često znači i rastajanje od srednjoškolskih prijatelja i raspadanje društva s kojim ste nekada bili nerazdvojni. Kako biste u potpunosti uživali u studentskom životu trebat će vam društvo, a gdje je bolje upoznati ga nego na faksu i u studentskom domu. Možda mislite da upoznavanje novih ljudi nije tako jednostavno, što može biti točno ukoliko ste povučena osoba, no zato donosimo nekoliko savjeta koji vam u tome mogu uvelike pomoći.

Ne nervirajte se

Pomisao na počinjanje ispočetka na novom mjestu može biti zastrašujuća, no zapamtite da je studiranje najvjerojatno najzabavnija i najuzbudljivija stvar koju ćete proživjeti u životu. To je savršena kombinacija apsolutne slobode i vrlo malo odgovornosti, i svi oko vas to znaju. I oni su spremni zabavljati se koliko i vi, stoga se opustite, upoznajte se s njima i pripremite se za najbolju fazu svojeg života.

Upoznajte cimera

Kada saznate s kim ćete dijeliti životni prostor potrudite se upoznati osobu i prije početka predavanja. Možda ćete dotad već biti prijatelji i dalje će sve biti lakše.

Uključite se u aktivnosti

Bez obzira na to što vas zanima, vjerojatno negdje postoji neki klub, udruga ili slično što bi vas moglo zanimati. Lako je zatim upoznati ljude sa sličnim interesima i započeti druženja.

Pronađite posao

Studentski posao ne samo da će vam donijeti nešto više novca, već ćete na poslu vjerojatno upoznati neke ljude koji će vam se svidjeti i s kojima ćete se na kraju družiti. Ukoliko se druženje i ne nastavi nakon smjene, ipak ćete nešto zaraditi, a za to vrijeme imat ćete s kime pričati i skratiti vrijeme dok zarađujete.

Učlanite se u teretanu

Teretana ili razni fitnes klubovi također su dobra mjesta gdje možete upoznati druge ljude. Isto vrijedi i za satove joge, pilatesa ili kick-boksinga. Kako god bilo, nekoga ćete sigurno upoznati.

Budite oprezni

Koliko god zabavno bilo druženje s novim prijateljima, pripazite da se to ne pretvori u konstantno partijanje i opijanje zbog kojih biste lako mogli zaboraviti svoje studentske obaveze. Pazite kako birate prijatelje, ne dozvolite si da se počnete intenzivno družiti s osobama koje na vas vrše loš utjecaj.