Pretraga

Je li HDZ-ov kandidat plagirao doktorat? To ćemo znati, gle slučajnosti, tek nakon izbora

A- A+

Osječko je sveučilište izabralo petero profesora koji će raspravljati o tome ima li u doktorskoj disertaciji Vice Mihanovića, aktualnog kandidata za splitskog gradonačelnika i docenta na splitskom Pomorskom fakultetu, elemenata plagijata ili ne. Budući da za rad imaju 60 dana, odluka neće biti donesena prije izbora.

Vice Mihanović | foto: Facebook

– Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prihvatio je Mišljenje Povjerenstva za poslijediplomske, doktorate i počasne doktorate i donio Odluku o imenovanju Povjerenstva za znanstvenu procjenu doktorske disertacije dr. sc. Vice Mihanovića pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja”, priopćili su s tog sveučilišta.

O doktorskoj disertaciji Vice Mihanovića, aktualnog HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika i docenta na splitskom Pomorskom fakultetu raspravljat će peteročlano povjerenstvo kojem je cilj utvrditi je li Mihanović plagirao dijelove svoje doktorske disertacije, kako to pokazuje program PlagScan, ili ne.

Izdvojeni članak

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita plagirao doktorat: Samo PlagScan pronašao 18.3 posto plagijata

Imaju 60 dana

U Povjerenstvu su se našli: Jadranka Deže, redovita profesorica osječkog Fakulteta agrotehničkih znanosti, Ljubica Ranogajec, također redovita profesorica Fakulteta agrotehničkih znanosti, kao i Ivana Šandrk Nukić, izvanredna profesorica osječkog Građevinskog i arhitektonskog fakulteta. Vanjski članovi povjerenstva (s drugog sveučilišta) su Mislav Ante Omazić, redoviti profesor zagrebačkog Ekonomskog fakulteta te Marinko Jurčević, redoviti profesor zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti.

Imenovano povjerenstvo dobilo je rok od 60 dana da Senatu podnese izvješće o Mihanovićevu doktoratu, a na temelju njihova izvješća konačno mišljenje donijet će Senat Sveučilišta. Mihanović ima sreće što postupak nije pokrenut ranije jer ovako neće biti gotov prije lokalnih izbora u svibnju.

PROUČITE CIJELO PROPĆENJE:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [678.22 KB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu ili ga preuzmite ovdje.

Mihanović: Ja sam napisao jedinstveni rad

Svoj doktorat komentirao je danas za N1 i sam Mihanović.

– Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. No, sve ćemo vidjeti na sudu i izborima, rekao je Mihanović.

Osvrnuo se i na optužbe o plagiranju doktorata.

– Formirano je Vijeće na Sveučilištu u Osijeku, pustimo ljude da odrade posao. Ogromna je razlika između jedne rečenice i plagijata. Doktorat ima svoga lektora, to su čiste insinuacije. Svatko tko je radio doktorat zna kako to ide, kazao je Mihanović.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap