Pretraga

Održan seminar studentskih radio postaja iz regije

A- A+

gadgeterija.net

Izdvojeni članak

Ekipa se okuplja u KSET-u kako bi gledala najzabavniji E-sport na svijetu

Sveučilište u Dubrovniku bilo je od 20. do 22. prosinca prošle godine domaćin 7. ‘Hear me’ seminara studentskih radija na kojem je sudjelovalo 30-ak postaja iz Hrvatske, ali i regije. Ovaj seminar se održava jednom u šest mjeseci, a osim Dubrovčana do sada su domaćini bili sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Uz seminar obilježena je i obljetnica pet godina postojanja studentskog radija UNIDU iz Dubrovnika.

U Dubrovniku je od 20. do 22. prosinca 2012., održan 7. ‘Hear me’ seminar studentskih radio postaja iz Hrvatske, ali i zemalja regije. Uz to organizirana je proslava pete obljetnice postojanja dubrovačkog studentskog radija UNIDU. Hear me se održava jednom u šest mjeseci, a Dubrovnik je bio domaćin po drugi put.

Isprva je ideja bila da ovo bude poligon za razmjenu znanja i iskustava studentskih radija u Hrvatskoj. No, ubrzo se seminar internacionalizirao. Ove godine sudjelovalo je 30-ak studentskih radio postaja iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Makedonije.

Teme o kojima se raspravljalo na predavanjima i radionicama su teme kojima su se studenti bavili u protekloj godini od radija općenito, preko funkcioniranja i financiranja do novih medija.

O svojim aktivnostima i iskustvima govorili su gosti s riječkog radija Sove, zagrebačkog radija Student, beogradske Slušaonice 6, te makedonskog radija Student. Profesor Damir Kedžo održao je predavanje o radiju kao mediju u suvremenom kontekstu, gdje je naglasio da su studentske radio postaje jako važne za budućnost razvoja radijskog programa.

Po prvi put se spominjala organizacija ovog seminara izvan Hrvatske. Domaćin premijernog Hear me seminara izvan Hrvatske, mogao bi biti Beograd.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap