Pretraga

Ono kad se ne moraš brinuti za budućnost: ‘Zapošljivost nakon našeg studija je 94% unutar godine dana’

A- A+

Čak 94% ZŠEM-ovaca zapošljava se unutar jedne godine nakon završetka studija, a 40% ih radi tijekom samog studiranja, objavili su s ovog visokog učilišta. Kroz studij imaju puno obvezne prakse, a ZŠEM im pomaže i u povezivanju s poslodavcima. Jedan način na koji to čine je i kroz Student Future Day, sajam karijera koji se nedavno održao.

zšem

Student Future Day tradicionalni je sajam karijera u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa | Foto: ZŠEM

Student Future Day tradicionalni je sajam karijera u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa, pokrenut na inicijativu studenata.

Cilj ovog projekta je predstaviti ZŠEM, njegove studente i alumne uspješnim poslodavcima. Student Future Day omogućuje kvalitetno spajanje ponude i potražnje na tržištu rada, odnosno tvrtkama omogućuje lakši pristup motiviranim studentima te brže i efikasnije pronalaženje kvalitetnih studenata za stalne i povremene studentske poslove, stvaranje baze podataka, istovremeno pomažući studentima ZŠEM-a pri pronalasku stručne prakse i potencijalnog trajnog zaposlenja, ovisno o potrebama pojedine tvrtke u određenom trenutku. Sudjelovanjem na SFD-u studentima se omogućava lakši prijelaz sa studija na tržište rada.

Izdvojeni članak
zšem strudy trip

Netipična brucošijada: Faks odveo brucoše na luksuzan izlet u Istru

Ovaj događaj predstavlja vrhunac studentskog plasiranja na tržište rada i kontinuirane suradnje s najuspješnijim tvrtkama na hrvatskom tržištu. Tvrtkama sudionicima SFD omogućuje pristup najboljim studentima ZŠEM, kako bi među njima prepoznali idealne kandidate za praktičan rad te studentske ili stalne poslove. Kroz sudjelovanje na ovom događanju, tvrtke jačaju svoj imidž poželjnog poslodavca među nadolazećim generacijama na tržištu rada.

Također, studenti ZŠEM-a tijekom četverogodišnjeg preddiplomskog studija odrađuju dvije stručne prakse u trajanju od 30 radnih sati. Velika većina studenata ostaje i nakon odrađenih 30 radnih sati u kompaniji te uz studij rade preko studentskih ugovora. Upravo zbog tog radnog iskustva studenti ZŠEM-a neće ćuti pri prvom zapošljavanju nakon studija rečenicu “Žao mi je, nemate radnog iskustva.”

Sa ZŠEM-a su objavili kako podatci govore da se 94% ZŠEM-ovaca zapošljava unutar jedne godine nakon završetka studija dok 40% njih radi tijekom samog studiranja. Ove godine na Student Future Dayu sudjelovalo je rekordnih 50 tvrtki, a neke od njih su Bornfight, Coca- Cola HBC, Deloitte, dm-drogerie markt, Erste banka, Franck, Infobip, L’Oreal Adria, Mazars Cinotti Audit, Privredna banka Zagreb, Procter & Gamble, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Rimac Technology, Samsung Electronics Austria, Uniline Grupa, Zubak Grupa.

zšem

Student Future Day tradicionalni je sajam karijera u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa | Foto: ZŠEM

– Uvijek se veselimo suradnji sa ZŠEM-om te nam je bilo zadovoljstvo sudjelovati i na 16. Student Future Day-u. Organizacija je bila odlična, a studenti zainteresirani i motivirani za učenje. Drago nam je što imamo priliku poticati mlade i perspektivne studente na daljnji razvoj. Nema sumnje da će tržište rada uskoro biti obogaćeno zaista visoko motiviranim ljudima koji tek kreću u poslovni svijet. Samsung Electronics kroz svoj internship program također s veseljem očekuje mlade ljude željne daljnjeg učenja. Uvijek smo spremni pomoći studentima da izgrade svoj potencijal uz pomoć naših vrhunskih mentora, rekao je HR manager Samsunga.

zšem

Student Future Day tradicionalni je sajam karijera u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa | Foto: ZŠEM

Ove godine 18. Student Future Day održao se 2. i 7. ožujka na kampusu ZŠEM-a u samom centru Zagreba.

– Sa ZŠEM-om surađujemo već duži niz godina, a kroz zajedničke projekte uspješno pripremamo studente za buduće poslovne izazove. Upravo je Student Future Day jedno takvo događanje na kojem se povezujemo s ambicioznim studentima što nam je jako važno jer u svakom studentu vidimo našeg potencijalnog kolegu ili kolegicu. Iskustva koja studenti ZŠEM-a stječu kroz programe međunarodnih razmjena, ljetnih škola i raznih studentskih projekata uvijek su dobrodošla i upravo je to ono što ih može izdvojiti od drugih kandidata, istaknula je direktorica Ljudskih resursa Vladimira Senčar Perkov, INA grupa.

Po novom Zakonu o visokom obrazovanju obavezna je položena državna matura za upis na studij, kako gimnazijalaca tako i učenika strukovnih škola. Uz položenu maturu, za upis na ZŠEM potrebno je položiti prijemni ispit. Ako želite i Vi biti dio ove uspješne priče prijavite se za prijemni ispit koji se održava 22. travnja.

zšem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap