Pretraga

Opet se studentima uzima od usta: Menze više neće raditi petkom i vikendom

A- A+

Zajednica studentskih centara RH odlučila je da ni jedna menza neće više raditi petkom, a isto tako ni vikendom. Razlog koji navode je premalen broj studenata koji tim danima dolazi u menzu, pa je trošak održavanja prevelik, te na kraju vikenda ogromna količina hrane završava u smeću.

Piše: Antea Krivokapić

foto: Tea Ovničević | srednja.hr

Vijest koja je došla iz Zajednice studentskih centara RH neće baš razveseliti studente. Štoviše, činjenica da ni jedna menza u državi neće više raditi petkom i vikendom, zabrinut će velik dio ove populacije.

– Od sljedeće akademske godine (2019./2020.) ni državni ni privatni studentski restorani, popularno zvani menze, neće biti otvoreni za studente. Oni su ionako tih dana slobodniji pa će im sigurno dobro doći malo vježbe kuhanja. Vjerujemo da će ovo na kraju za njih ustvari biti korisnije, poručili su iz Zajednice studentskih centara.

Studenti se ipak ne slažu s njima. Maja K. živi u Studentskom domu Stjepan Radić i kaže da joj je menza itekako bitna, te da ne može zamisliti kako bi svi studenti, pogotovo u domovima, trebali istovremeno koristiti malobrojne čajne kuhinje.

– Ovo je suludo. Ne vjerujem da mogu samo tako donijeti tu odluku, prokomentirala je Maja.

Hrvatski studentski zbor isprva se protivio ovoj odluci Zajednice studentskih centara RH, ali su na kraju ipak stali na njihovu stranu.

Razlog koji se kratko navodi pokraj odluke jest da “studenti petkom i vikendom puno manje odlaze u studentske restorane, te je primjećen preveliki trošak koji nastaje tih dana”.

Više o ovom tekstu objavljenog 1. travnja pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap