Pretraga

U Osijeku je obnovljen studentski dom iz 1968. i sada izgleda ‘mrak’

A- A+

Ukupno 193 studenta bit će smještena u novoobnovljeni studentski dom Ivana Gorana Kovačića u Osijeku. Stari je dom izgrađen još 1968. godine, a njegova obnova stajala je ukupno 16,9 milijuna kuna.

Studentski dom I.G. Kovačića Osijek| foto: Facebook; SC u Osijeku

Kako stoji na službenim stranicama Ministarstva obrazovanja, nakon obnove studentskog doma Ivana Gorana Kovačića, broj ležaja smanjen je s 256 na 193 jer su između svakih dviju soba ugrađene kupaonice, umjesto dosadašnjih zajedničkih sanitarnih čvorova za čitav kat. Od toga, četiri jednokrevetne sobe prilagođene su osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako izgleda luksuzan studentski dom u Kninu vrijedan 25 milijuna kuna

Obnova doma stajala je 16,9 milijuna kuna, od čega je 13,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Otvorenju je prisustvovala i ministrica Blaženka Divjak, a još uvijek rektor osječkoga Sveučilišta Željko Turkalj kazao je kako su nove sobe površinom znatno veće, u svakoj od soba postoje klima uređaji i hladnjaci te postoji priključak na internet. Osim toga, nova zgrada koristi obnovljive izvore energije, poput solarnih kolektora na krovu.  U Osijeku je trenutno u izgradnji još jedan paviljon studentskog doma, u koji će nakon završetka radova biti smješteno dodatnih 800 studenata. Kako izgleda novoobnovljeni dom, pogledajte na fotografijama u nastavku.

Inače, do 25. srpnja u Osijeku je otvoren natječaj za studentski smještaj i subvencije. Redovitim studentima dodjeljuje se 426 ležajeva u domu K. Petra Svačića, 193 ležaja domu I.G. Kovačića te 600 subvencija za privatni smještaj. Tekst natječaja i dokumentaciju koju je potrebno priložiti možete vidjeti u nastavku, a rezultati natječaja trebali bi biti objavljeni 4. kolovoza 2017.

U Osijeku je obnovljen studentski dom iz 1968. i sada izgleda ‘mrak’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap