Pretraga

U Osijeku stigli konačni rezultati za smještaj u studentske domove, a u Splitu privremeni

A- A+

Studentski centar Sveučilišta u Osijeku, objavio je konačne rezultate natječaja za smještaj u tamošnje studentske domove. Povjerenstvo za prigovore zaprimilo je ukupno 172 žalbi na privremene rezultate te ih je uvažilo kao osnovane njih 52. U Splitu su pak objavljeni privremeni rezultati natječaja za smještaj odnosno za subvencije od 600 kuna. Na rezultate se u Splitu možete žaliti do 2. rujna odnosno osam dana od objave privremenih ljestvica.

Studentski dom I.G. Kovačića Osijek| foto: Facebook; SC u Osijeku

Izdvojeni članak

Studenti, važna obavijest: Objavljeni su rezultati natječaja za smještaj u zagrebačke domove

Kada je riječ o konačnim rezultatima u Osijeku, iz tamošnjeg SC-a napominju kako je uvaženo odnosno prihvaćeno kao osnovano 52 prigovora na rezultate, a jesu li su njihovi podnositelji ostvarili ili nisu ostvarili pravo na smještaj u studentske domove ili dodjelu subvencije stanovanja, biti će od strane SC obaviješteni pismenim putem, a ljestvice možete pogledati na ovoj poveznici.

– Promjenu studenti mogu vidjeti unošenjem osobnih podataka na web stranici Studentskog centra u rubrici Smještaj studenata, gdje su objavljene i konačne liste po kategorijama studenata koji su sudjelovali u Natječaju. Studenti, podnositelji žalbe, koji nakon provedbenog postupka nisu ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima ili dodjelu subvencije stanovanja biti će o istom obaviješteni pismenim putem, te od 3. rujna 2018.  mogu dobiti svoj predmet na uvid u Službi smještaja studenata (Studentski domovi: Kralja Petra Svačića 1c, prostor sveučilišnog kampusa) svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 uz predočenje osobne iskaznice ili indeksa, obavještava Studentski centar Osijek.

Useljenje u osječke domove

Izdvojeni članak

Useljenje u domove započelo, a zbog ovih pogrešaka SC-a ispaštat će studenti

Studenti viših godina, koji su ostvarili pravo na smještaj, useljavaju se u studentske domove u subotu (1. rujna) od 8 do 12 sati te u ponedjeljak i utorak (3 i 4. rujna) od 8 do 14 sati. U nedjelju (2. rujna) je dakle dan mirovanja.

Brucoši koji su ostvarili pravo na smještaj useljavat će se od 1. do 3. listopada.

U Splitu je u tijeku rok za podnošenje žalbi

Kao što smo već napomenuli, u Splitu su objavljene privremene liste za smještaj u domove, a iz tamošnjeg SC-a obavještavaju prijavljene o tome gdje i kako mogu provjeriti svoje bodove.

Uz objavljene cjelokupne Privremene rezultate natječaja za upis u studentske domove –bodovnu rang listu svi će studenti moći od subote 25.08. 2018.  pregledati i izračunati svoje ukupne bodove koje su ostvarili u Natječaju za smještaj u Studentske domove za akademsku 2018./19. godne. Studenti će svoje bodove moći provjeriti na LINKU, a na način kao što su se prijavljivali preko A obrasca, odnosno na link moraju unijeti svoje korisničko ime i lozinku koju su dobili prilikom prijave na A obrascu na svoju mail adresu. Izračune svojih bodova, temeljem prosjeka ocjena studenta i prosjeka ocjena visokog učilišta ili srednjoškolske ustanove, studenti mogu vidjeti u tabelarnom prikazu (koji je na našem webu) a koji tabelarni prikaz prikazuje sve prosjeke visokih učilišta i srednjoškolskih ustanova, a koji se izračunava sa prosjekom ocjena studenta, napominju u obavijesti iz SC-a Split.

Dodaju da se žalbe trebaju slati preporučenom poštom na adresu: „Studentski centar Split“, Cvite Fiskovića 3, 21 000 Split, s naznakom –Komisija za žalbe- i to u roku od 8 (osam) dana od dana objave Privremenih rezultata natječaja za upis u studentske domove, za akademsku godinu 2018./2019.

Obavijest studentima za ostvarivanje prava na jednokrevetne sobe u studentskom domu dr. Franjo Tuđman na kampusu za akademsku godinu 2018./2019.

Svi studenti koji su ostvarili pravo na jednokrevetne sobe u studentskom domu dr. Franjo Tuđman na kampusu to pravo su ostvarili isključivo zadovoljavanjem svih slijedećih kriterija: bodovnog praga od 1973 boda i više, i prosjeka ocjena od 3.650 i više (treba zadovoljiti i jedan i drugi kriterij), te također uz uvjet da su studenti tekuće 3, 4, 5 ili 6 godine studija.

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u Bruna Bušića, dobit će novčanu supstituciju

S obzirom da će dom ‘Bruno Bušić’ u tijeku predstojeće akademske godine biti u postupku obnove, studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u njemu, umjesto kreveta, dobivat će mjesečnu novčanu subvenciju od 600 kuna. A tko će dobiti tu novčanu supstituciju, znat će se po objavi konačnih rezultata.

– Za ostvarenje subvencije studenti se moraju javiti u „Studentski centar Split“ i to u dom „Bruno Bušić“, na adresi Spinutska 37, soba 101, i to u periodu od 1. listopada do 5. listopada 2018. od 07.00 sati do 13.00 sati, a sve kako bi sklopili Ugovor i kako bi dostavili svoje osobne brojeve računa na koje će im Studentski centar Split doznačavati sredstva svaki mjesec u iznosu od 600,00 kuna, obavještavaju iz SC-a Split na svojim stranicama, uz napomenu kako svi studenti moraju prilikom potpisivanja Ugovora donijeti sa sobom potvrdu o statusu upisa redovnog studenta, za akademsku godinu 2018./2019. godine sa svoga matičnog fakulteta.

Studentima je u Splitu prag nešto niži nego studenticama

Iz SC-a Split obavještavaju studenti i da je Uprava Učeničkog-Đačkog doma u Splitu, Studentskom centru Split, ustupila ukupno 210 mjesta za akademsku godinu 2018./2019. isključivo za studente (15 mjesta ostavljeno za žalbe). Iz tog razloga je bodovni prag-broj bodova za studente niži u odnosu na bodovni prag za studentice.

Završne tehničke napomene o useljenju

Izdvojeni članak

Objavljena konačna rang lista za smještaj u studentske domove u Rijeci

Svi studenti koji se budu useljavali u studentske domove od 1. do 5. listopada, a u terminu od 6 do 13 sati moraju prilikom useljenja donijeti svoju posteljinu (jastučnicu, plahte-lancune, prekrivače-deke), te uplatnicu za stanarinu za određeni studentski dom za mjesec listopad.

Uplatu za stanarinu za mjesec listopad 2018. izvršiti na račun: „Studentski centar Split“, model: HR99, te poziv na broj: UPISATI OIB studenta, broj računa Studentskog centra Split HR6823300031554098723, Opis plaćanja: stanarina za mjesec listopad 2018. godine. 
Studenti moraju sa sobom ponijeti i liječničku potvrdu ne stariju od 6 mjeseci ( od fakultetskog liječnika ili školskog liječnika studenti iz RH, a studenti koji dolaze iz drugih država trebaju donijeti cjepnu iskaznicu, te potvrdu od svoga izabranog liječnika-potvrdu svoga izabranog liječnika i cjepnu iskaznicu moraju odnijeti nadležnom liječniku fakulteta, kojeg upisuju, te nakon toga tu novu potvrdu trebaju donijeti u Studentski centar Split, a koja potvrda je od nadležnog liječnika fakulteta), te potvrdu statusa redovnog studenta za akademsku godinu 2018./2019.

Student također mora sa sobom ponijeti dvije male slike (za izradu domske iskaznice, te za arhivu SC-u).

U Osijeku stigli konačni rezultati za smještaj u studentske domove, a u Splitu privremeni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap