Pretraga

Osječka studentica traži pomoć da postane prva Hrvatica koja je završila prestižnu glumačku školu u New Yorku

A- A+

Daria Karić ove godine završava preddiplomski studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Budući da je ambiciozna i nadasve talentirana, Daria je upala na prestižnu glumačku školu The Actors Studio Drama School u New Yorku. Međutim, do toga da postane prva Hrvatica koja je navedenu školu završila, dijeli je za početak 325 tisuća kuna. Stoga osječka studentica moli za pomoć.

http://donacije-daria.herokuapp.com/galerija

Studentica zadnje godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Daria Karić prijavila se te je upala na prestižnu glumačku školu The Actors Studio Drama School u New Yorku. No nema dovoljno financijskih sredstava da postane prva Hrvatica koja je istu završila, piše Dalje.com.

Izdvojeni članak

KRADU: Studenti ADU-a pripremaju devet predstava

Prva Hrvatica koja će završiti The Actors Studio Drama School

– Prije tri tjedna sam prošla audiciju za prestižnu glumačku školu ‘The Actors Studio Drama School’ Master program glume u New York City-u.

Mojoj sreći nije bilo kraja, no osmijeh je zamijenila nevjerica kad su mi poslali dokument sa cijenom školarine i troškovima života. Ukupan iznos za prvu godinu studija je $ 59 422 (oko 325 000kn). Studij traje tri godine. Moji divni roditelji su spremni prodati stan i dignuti kredit, ali ni to neće biti dovoljno za ukupno školovanje, napisla je u svom pismu studentica glume i lutkarstva.

Master program u New Yorku traje tri godine, a Darijini roditelji će dignuti kredit i prodati stan kako bi ona ostvarila svoje snove. Međutim, svejedno neće uspjeti skupiti dovoljno financijskih sredstava. Stoga su njeni prijatelji pokrenuli kampanju kako bi prikupili bar dio novca za odlazak na školovanje. 

Izdvojeni članak

Teatar Tirena: Predstava studentske grupe proglašena je najboljim amaterskim komadom u državi


Tko su članovi Actors Studio Drama School?

Actors Studio Drama School su osnovali sami članovi,a trenutni predsjednici su Al Pacino, Ellen Burstyn i Harvey Keitel. Članovi Actors Studia su bili, ili još uvijek jesu Marlon Brando, Marlyn Monroe, Paul Newman, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Alec Baldwin, Jane Fonda, Jack Nicholson i brojni drugi vrhunski glumci.

Prijatelji pokrenuli kampanju za donacije

Daria je već jednom predstavljala Hrvatsku u svijetu 2005. godine kao reprezentativka sinkroniziranog plivanja u Loanu u Italiji, a uz pomoć dobrih ljudi možda joj pođe za rukom da isto uspije i kao glumica.

Podatke o Dariji i o tome kako donirati novac možete potražiti na web stranici koju su napravili njeni prijatelji.

– Molim Vas podržite me i pomozite mi da ostvarim svoj san, poručila je na kraju pisma osječka studentica.

Osječka studentica traži pomoć da postane prva Hrvatica koja je završila prestižnu glumačku školu u New Yorku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap