Pretraga

Osječko sveučilište danas bira povjerenstvo koje će odlučiti je li Mihanović plagirao doktorski rad

A- A+

Danas bi na sjednici Senata osječkog sveučilišta trebalo biti izabrano povjerenstvo koje će odlučivati o eventualnom plagiranju doktorata HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića.

Vice Mihanović | foto: Facebook

Kako piše N1, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku danas će izabrati petero članova povjerenstva koje će raspravljati o navodnom plagijatu Vice Mihanovića, kandidata za splitskog gradonačelnika te docenta na splitskom Pomorskom fakultetu.

N1 piše kako najmanje jedna osoba u tom peteročlanom povjerenstvu neće biti sa osječkog sveučilišta, što je i uobičajena sveučilišna praksa. Naime, i u povjerenstvu na obrani doktorata sjedi barem jedan vanjski član.

Podsjetimo, portal Index.hr da je čelni čovjek splitske Lučke uprave doktorirao s radom za koji PlagScan pokazuje 18,3 posto plagiranih dijelova, i to pred povjerenstvom čiji je predsjednik bio Joško Dvornik, također član HDZ-a i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Split.

Izdvojeni članak

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita plagirao doktorat: Samo PlagScan pronašao 18.3 posto plagijata

Nacional je, javlja N1, naknadno otkrio da Mihanović nije jedini član splitskog HDZ-a koji se odlučio na ovakav način u Osijeku razvijati znanstvenu karijeru, odnosno da je među splitskim doktorantima osječkog sveučilišta i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

Izdvojeni članak
plenkovic aktualac

Plenković branio HDZ-ovca za kojeg se sumnja da je plagirao doktorat, odgovor je teško prepričati

Mihanović je kasnije najavio da će zbog teksta tužiti Index, no to do danas, prema informacijama s tog portala, nije napravio, piše N1.

Nakon što se povjerenstvo osnuje, morat će proučiti Mihanovićev doktorat te donijeti svoje mišljenje, a konačnu riječ imat će Senat. Riječ je, dakle, o postupku koji bi mogao trajati još mjesecima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap