Pretraga

Otvoren deveti eStudentov Business Plan Contest

A- A+

Svečano je u srijedu 15. siječnja otvoren, deveti po redu Business Plan Contesta 2014. u organizaciji studentske udruge eSTUDENT, u suradnji sa Zagrebačkom bankom u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ovo natjecanje potiče studente s poduzetničkim ambicijama na razvoj ideja i omogućava njihovu razradu u obliku poslovnog plana. Osnovni smisao je pružiti priliku studentima da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju tako da ona bude primjenjiva i pogodna za realizaciju.

Foto: eStudent

Deveti Business Plan Contesta 2014., koji organizira studentska udruga eSTUDENT, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, otvoren je 15. siječnja u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Natjecanje potiče studente s poduzetničkim ambicijama, da svoje ideje razviju i razrade u obliku poslovnog plana. Osnovni je dakle smisao Bussines Plan Contesta pružiti priliku studentima da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju tako da ona bude primjenjiva i pogodna za realizaciju.

Izdvojeni članak

Imate još deset dana za slanje svog projekta na Ideju godine

Natjecanje okuplja, predstavnike akademske zajednice, državnih agencija i poduzetnike

Program svečanosti otvorenja predvodile su voditeljica projekta, Monika Horvat i njena zamjenica Anamarija Hanžek koje su ukratko predstavile koncept i tijek natjecanja. Natjecanje okuplja stručnjake iz akademske zajednice i državnih agencija te prepoznate poduzetnike.

Stručni žiri koji će ove godine odlučivati o pobjednicima je sljedeći: Mihovil Barančić iz Hrvatske mreže poslovnih anđela i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Hrvoje Meštrić iz Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske, Vlatka Petrović iz Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Frane Šesnić iz Razvojne agencije Zagreb/Tehnološkog parka Zagreb te Goran Vlašić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Ideja godine: Završile prve prijave, još stignete poslati svoju i osvojiti put u Dublin

Poduzetnički početak težak, ali uz odricanje i rizik, uspjeh zagarantiran

Mogućnost mentorstva od strane prepoznatih poduzetnika i stručnjaka je od iznimne važnosti za natjecanje u razvoju i realizaciji njihove ideje.

U mentorskom dijelu natjecanja sudjelovat će predstavnik Zagrebačke banke, zatim Saša Cvetojević, Hrvoje Prpić, Ivo Špigel, Saša Bart i Dražen Topčić kao predstavnici CRANE-a, Janko Streicher iz Sense Consultinga, Elvira Mlivić-Budeš iz Filaksa, Krešimir Delač iz Simulus grupe te Dijana Trošelj iz HAMAG INVEST-a.

U sklopu svečanog otvorenja održano je uvodno predavanje Hrvoja Prpića iz CRANE- na temu ‘Poduzetnik ili korporacija’. Istaknuvši prednosti poduzetništva, rekao je da je, unatoč teškom i dugotrajnom početku, uz spremnost na odricanje i rizik, uspjeh zagarantiran te će život kasnije biti ugodniji.

Nakon izuzetno zanimljivog i motivirajućeg predavanja, ono što preostaje samim natjecateljima jest složiti svoju ideju i odvažno krenuti u potragu za uspjehom. Sve dodatne informacije možete pronaći na estudent.hr/bpc.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap