Pretraga

Otvoren je natječaj za Erasmus u 2022./23. na Sveučilištu u Zagrebu, doznajte sve uvjete prijave

A- A+

Sveučilište u Zagrebu ovih je dana raspisalo natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u akademskoj godini 2022./2023. Studenti koji žele na razmjenu putem Erasmusa,  na natječaj se mogu prijaviti do 25. veljače.

Foto: pixabay

Studenti koji žele na studentsku razmjenu u idućoj akademskoj godini, sada imaju priliku prijaviti se za to. Na Sveučilištu u Zagrebu otvoren je natječaj za Erasmus + u 2022./23.

– Erasmus+ razmjena može trajati najkraće dva mjeseca (ili jedan trimestar akademske godine) do najduže 12 mjeseci, a može se ostvariti u programskim zemljama (države članice EU-a te Sjeverna Makedonija, Srbija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Turska). U akademskoj godini 2022./23. razmjena se može ostvariti u razdoblju od 01. lipnja 2022. do 30. rujna 2023. piše u tekstu natječaja.

Na natječaj se motu prijaviti i redoviti i izvanredni studenti

Naglašeno je i da su Erasmus+ studenti oslobođeni su plaćanja školarine na inozemnim visokoškolskim ustanovama.

– Studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog trajanja studentske razmjene, što znači da ne smiju završiti svoj studij tijekom trajanja razmjene. Studenti za vrijeme trajanja razmjene ne smiju biti u statusu mirovanja na matičnoj ustanovi. Ako se nalaze u kategoriji studenata koji imaju obavezu participacije u troškovima studija, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su platiti troškove participacije, piše u tekstu natječaja.

Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu, bez obzira na to jesu li na sveučilišnom ili stručnom studiju i bez obzira na to na kojoj su razini studija (preddiplomski, diplomski i sl.) Izvanredni studenti mogu se prijaviti na natječaj i ostvariti mobilnost uz uvjet da za vrijeme trajanja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu, navedeno je u tekstu natječaja.

Naglašeno je i da se mobilnost se ne može ostvariti u zimskom semestru 1. godine diplomskog studija (ili ljetnom semestru ako se diplomski može upisati tek u ljetnom semestru). Također, na natječaj se ne mogu prijaviti studenti koji su ove i prošle godine bili odabrani za Erasmus+ studijski boravak, a odustali su od mobilnosti nakon zadanih rokova. To ne uključuje one koji su imali valjanu zdravstvenu dokumentaciju.

Izdvojeni članak

Najavili nove projekte: Studentska udruga za koju znaju svi Erasmusovci proslavila deseti rođendan

Šalje se samo jedna online prijava

Sa sveučilišta naglašavaju da student ispunjava i šalje samo jednu online prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita izbora inozemnih sveučilišta na koje želi ići. Matični fakultet ili akademija će studenta rangirati na samo jedan od odabranih izbora. Iznimka je Muzička akademija. U slučaju višestrukih online prijava, sve će se prijave automatski smatrati odbijenima.

Mjesečna financijska potpora iz Erasmus+ sredstava za akademsku godinu 2022./2023. za programske zemlje u projektu KA131 raspodijeljena je u tri kategorije, ovisno o zemlji u koju student odlazi:

1. za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku ili Švedsku mjesečni iznos potpore iznosit će 550 €,
2. za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će 550 €,
3. za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 500 €.

Rok za prijavu je 25. veljače 2022. u podne i online i za dostavu papirnate dokumentacije. Koju je sve dokumentaciju potrebno poslati, možete vidjeti u natječaju ispod teksta. Prijavne obrasce, kao i popis ustanova s kojima su potpisani sporazumi možete pronaći ovdje.

Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [361.43 KB]

Copy link
Powered by Social Snap