Pretraga

Otvoren Kampus u Splitu, studenti strahuju da će se sobe dodjeljivati preko veze

A- A+

Nakon četiri godine rada danas je u Splitu otvoren Studetski kampus, projekt vrijedan preko 100 miljuna kuna. Novootvoreni Kampus bi trebao riješiti najveći problem splitskih studenata – problem smještaja, budući da će moći primiti 600 ljudi. Na svečanom otvaranju prisustvovali su ministar obrazovanja Željko Jovanvić, bivši ministar Dragan Primorac, rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić te ravnateljica SC-a Gordana Raos.

Na današnjem svečanom otvaranju Studentskog kampusa u Splitu prisustvovali su ministar obrazovanja Željko Jovanović te njegov prethodnik Dragan Primorac, za čijeg je mandata ovaj projekt započeo. Uz mnogobrojne uzvanike, otvaranje Kampusa proslavili su i rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić te ravnataljica studentskog centra Gordana Raos. Svi su izrazili ogromno zadovoljstvo što je unatoč financijskoj krizi ovako značajan projekt završen.

Izdvojeni članak

Cijene splitskih studentskih soba se povećavaju, a novi dom će biti najskuplji

Problem studentskog smještaja se rješava

– Zadovoljna sam ovim projektom. Naravno ne možete uvijek biti potpuno zadovoljni, ali ono što je najvažnije je jedan dragocjeni dar za splitsko sveučilište jer smo dobili podvostručeni broj smještaja što je bio glavni problem u Splitu. Ali žao mi je što je to već tijekom ove izgradnje, kako Sveučilište raste i ekspanzija je velika, postalo nedostatno. Zbog toga ću danas u svom govoru pozvati i rektora i ministarstvo da zasuču rukave i udare temelje za novi dom, izjavila je ravnateljica SC-a Gordana Raos.

Ovom prilikom je najavila i riješavanje problema menze u centru grada koje očekuje u sljedećoj akademskoj godini. Sam dom useljiv je već od listopada ove godine, a natječaj za prva studentska mjesta počinje za mjesec dana. Ministar Jovanović izrazio je ogroman ponos zbog otvarnja kampusa te je najavio i druge kapitalne studentske projekte u Osijeku, Kninu, Puli.

Izdvojeni članak

Zavirite u ogromnu zgradu novog studentskog doma u Splitu

Studenti strahuju da će se sobe dobivati preko veze

Studenti kojih se ovaj događaj najviše tiče ipak nisu iskazali veliko oduševljenje otvaranjem Kampusa. Kako sami kažu i dalje strahuju da će ovih 600 mjesta biti dodjeljeno po sumnjivim principima, te ne vjeruju da će baš oni biti te sreće da dobiju sobu u domu.

Međutim, pojedini studenti završnih godina, koji su svoj studentski vijek odradili po skupim privatnim smještajima, izrazili su sreću što mlađe kolege neće dočekati njihova sudbina.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap