Pretraga

Ovaj faks studentima zbog korone produljuje studentska prava: No, moraju učiniti jednu stvar

A- A+

Filozofski fakultet u Zagrebu na posljednjoj je sjednici donio odluku da će, uslijed pandemije, omogućiti svojim studentima da produlje status redovitog studenta. Oni koji bi koncem rujna prestali imati pravo na subvencionirani smještaj i prehranu, moći će i dalje imati te beneficije. Sve što moraju je poslati molbu.

filozofski fakultet

Glavni ulaz u zgradu Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Prije točno godinu dana zagrebački Filozofski fakultet, zbog loše je epidemiološke situacije svojim studentima omogućio da produlje status redovitog studiranja. To je značilo da su oni studenti kojima bi status prestao važiti krajem akademske godine i dalje imali studentska prava, ako su to zatražili.

Prije dva dana, 13. srpnja, na sjednici Fakultetskog vijeća, tijela koje upravlja tim fakultetom, došlo je do odluke da se ta politika produlji i ove godine, sve zbog loše epidemiološke situacije. Status redovitog studenta određenim bi studentima istjecao koncem rujna ove godine, no Filozofski fakultet izašao im je u susret i omogućio da se taj status, pa sukladno i prava, produlje do 28. veljače 2023. godine, ako prije navedenog datuma ne završe studij.

Ova odluka, naglasimo, ne provodi se automatski. To znači da će studenti na koje se ovo odnosi sami od faksa morati zatražiti produljenje statusa redovitog studenta. Kako bi to učinili moraju ispuniti molbu, koju možete pronaći u dokumentu ispod, te ju predati isključivo preko aplikacije molbe.ffzg.hr.

(Napomena: ako vam se dokument ispod ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [33.50 KB]

studenti predavanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap