Pretraga

Ovako ćete se zbližiti s cimerom

A- A+

Upoznavanje s cimerom uvijek je pomalo stresno, jer nije vam svejedno kako ćete se slagati s nekim s kime ćete dijeliti životni prostor, a vjerojatno i mnoge druge stvari. Svaka osoba ima neke svoje rutine, stoga bi slaganje ponekad moglo biti problem. Vjerojatno svog cimera zamišljate kao budućeg bliskog prijatelja, stoga donosimo nekoliko načina na koje se možete povezati s njim.

Vjerojatno ne želite da vaš dom bude ispunjem neobičnom tišinom i kurtoaznim razgovorom, stoga bi se sigurno željeli zbližiti sa svojim novim cimerom. Možda ne znate kako, stoga donosimo savjete kako ćete to lakše učiniti. Mnoga velika prijateljstva potekla su upravo iz dijeljenja životnog prostora.

Izdvojeni članak

Loše strane cimerstva

Volontirajte zajedno

Potražite programe u kojima možete sudjelovati kao volonter, te se na onaj koji vam se svidi prijavite zajednom sa svojim cimerom/cimericom. Ne samo da ćete se povezati, već ćete učiniti nešto korisno za društvo i osjećati se bolje u svojoj koži.

Pratite neku emisiju ili seriju zajedno

Proučite malo što se nudi, te se odlučite za neku seriju ili emisiju koju ćete pratiti zajedno. To će vam dati jednom ili više puta koji sat da se družite zajedno, te stvorite nešto o čemu možete razgovarati i putem čega ćete se povezati.

Kreirajte listu želja za ovu godinu

Dijeljenje mentalne liste želja s cimeroma može biti dobar način da probijete led. Saznajte što vaš cimer želi postići ove godine, te ispričajte nešto i o svojim ciljevima i planovima. Najbitnije kod ovoga jest međusobno podupiranje.

Izdvojeni članak

Najveće zablude o vašem cimeru na prvoj godini faksa

Zajedno uredite sobu ili stan

Uzmite si vremena, te smislite zajedno kako ćete urediti sobu ili stan koji dijelite. Uvijek možete u studentsku sobu ili iznajmljeni stan donijeti malo svog karaktera, stoga zajedno pronađite rješenje u kojem ćete oboje uživati. Na taj način život će vam biti ljepši, a usput ćete se bolje upoznati.

Probijte led hranom

Nema osobe koja ne voli pričati o hrani, onome što voli i što zna raditi. Vjerujemo da ne postoji osoba koja ne voli palačinke, stoga bi bilo super kad biste jednu večer rezervirali za zajedničko pečenje palačinki. Em je zabavno, em je ukusno, a uz to je i nešto što možete raditi zajedno i pritom se dobro najesti.

Trenirajte nešto zajedno

Bilo bi dobro da se nečime aktivno bavite, pa zašto ne biste našli nešto što oboje možete raditi? Nađite sport ili aktivnost u kojoj oboje uživate, te počnite trenirati. Ne samo da ćete imati vremena za razgovor i zabavu, jedno drugom ćete služiti i kao poticaj.