Pretraga

Ovako Split vide inozemni studenti

A- A+

Organizacija za mlade AIESEC i Turistička zajednica grada Splita osmislile su projekt ‘Discover Split’, koji ima za cilj prikazati Split i njegovu okolicu iz perspektive stranih studenata, koji su na razmjeni u ‘najlipšem gradu na svitu’. Trenutno na projektu sudjeluje trojica fakultetlija, s tri kontinenta, odnosno Diogo iz Brazila, Dongjun iz Južne Koreje te Mirek iz Češke. Studenti su otkrili što im se sve sviđa u Splitu te koje imaju zamjerke.

Foto: Facebook

Studentska organizacija AIESEC uz pomoć Turističke zajednice grada Splita provodi zanimljiv projekt naziva ‘Discover Split’. Cilj mu je iz perspektive inozemnih studenata prikazati Split i njegovu okolicu, iz što je moguće više kutova. Trenutno u projektu sudjeluje trojac, odnosno 23-godišnji Diogo iz Brazila, 21-godišnji Dongjun iz Južne Koreje te Mirek (25) iz Češke. Oni imaju dakle zadatak pratiti kulturne, gastronomske, sportske, zabavne i druge zanimljivosti Splita te pisati blogove i praviti fotografije za nekoliko internetskih stranica. 

Izdvojeni članak

Mladi otkrili zašto su im privlačniji fakulteti u inozemstvu

Studenti složni oko elemenata koji im se sviđaju

U nepunih mjesec dana trojac je već dosta toga zabilježio, a prikupili su i preko tisuću i petsto fanova na stranici Discover Split na Facebooku.

Kada je riječ o stvarima koje im se sviđaju u drugom najvećem hrvatskom gradu, složni su.

– Najviše nam se sviđaju ljudi, arhitektura i hrana, dok Dongjun dodaje i kako ima jednu zamjerku. – Zadimljeni splitski kafići jedino je na što se ne mogu naviknut, rekao je Južnokorejac za Infozonu.hr.

Izdvojeni članak

Poljak došao na studij u Hrvatsku zbog cura pa se razočarao

Lako prihvatili poznati splitski đir

Kao i svaki drugi veći grad, tako i Split ima niz svojih običaja, popularnih đireva a osobito se trojici studenata svidjelo višesatno ispijanje kave na suncu.

– Neovisno o tome koje je doba dana, uvijek je pravo vrijeme za kavu, našalili su se studenti.

Osim dalmatinske prijestolnice, Diogo, Dongjun i Mirek su već posjetili i Salonu, Klis, Trogir, otoke Brač i Hvar.

Naznačili su kako je priroda u ovom podneblju jedinstvena i prekrasna. Kada je riječ o uvjetima u samom Splitu zaključili su da im ništa ne nedostaje.

Ovako Split vide inozemni studenti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap