Pretraga

Ove cool inovacije trebala bi imati svaka studentska soba

Svatko tko je živio u studentskom domu zna da takav život nije baš jednostavan. Životni prostor, sobicu ‘dva sa dva’ dijelite s još jednom osobom i tu je hrpa stvarčica koju u tu sobicu nekako trebate ugurati, pogotovo ako baš često ne idete doma. Mi smo pronašli 11 super inovacija koje će vam olakšati vaš studentski život u toj malenoj sobici.

Izvor: ives-arch.com

1. Vješalica za vješalice. Zvuči smiješno, ali curama koje žive u studentskom domu s ormarom veličine kutije od banana baš i nije. Haljinice, kaputići, košuljice, sve se to lako gužva, a u sobičku ‘dva sa dva’ nije baš najpraktičnije stalno glačati. Stoga je ova vješalica za vješalice odlično riješenje za sve koji imaju manjak mjesta u ormarima.

Izvor: Pinterest

2. Multifunkcionalna mikrovalna. Petkom radi samo prva, u čajnoj je red za kuhalo? Ili su ispitni rokovi i nemaš vremena za menzu? Super rješenje je ova 3 u 1 spravica. Ima mikrovalnu, električno kuhalo i kuhalo za kavu. Možda tada konačno ne bi preskakali doručak i uspjeli se najesti i prije predavanja u 8.

Izvor: Pinterest

3. Jastuk-naslonjač. Nitko nikada nije rekao ”joj, baš mi je udobna ova školska stolica, da ju barem mogu imati i u svojoj sobi.” I onda dođete na faks, uselite se u studentski dom i dočeka vas baš jedna takva. Pa onda pokušate preko nje prebaciti domsku deku koja ionako ničemu drugome ne služi. Ali ni to baš nije udobno. Super je rješenje ovaj jastuk/naslonjač. Možete ga staviti na krevet, u/na njemu držati šalicu i knjigu/časopis. Za čitanje ima ugrađenu i svjetiljku, a za opuštanje ugrađeni masažer.

Izvor: Pinterest

4. Ping-pong vrata. Ovaj sport nekada je odličan način rješavanja stresa, pa ne čudi da dečki ponekad znaju skinuti vrata sobe kako bi si napravili stol. Stoga mi imamo jedan prijedlog za neku buduću obnovu domova – jednostavno ugradite ova rotirajuća vrata koja su zapravo stol za stolni tenis. Tako nitko neće oštećivati domsku imovinu, a studenti će imati dodatan način opuštanja.

Izvor: Boredpanda.com

5. Šalica-glačalo. Ovo je zapravo glačalo na struju u koje možete uliti vaš omiljeni topli napitak – čaj, kavu ili toplu čokoladu te tako pijuckati dok istovremeno glačate. Nije baš sigurno, ali ako ste dovoljno pažljivi praktično je rješenje.

Izvor: Boredpanda.com

6. Otvarač za svaki čep. Došlo je toplo vrijeme i vi bi s ekipom sjeli na klupice ispred paviljona i popili koje pivo. Otvoriti ga možete uz pomoć ovog super otvarača. Otvara sve vrste čepova, od onih na staklenkama, limenke, plastične boce, pa čak i konzerve.

Izvor: Pinterest

7. Stolica-sušilo. Budući da u domovima sušilo za odjeću nije dopušteno i nesigurno je držati u hodnicima, a u sobu ne stane, ovo je odlično rješenje za one koji ne idu doma često i moraju negdje posušiti opranu odjeću. Stolica – sušilo stane u svaku sobu, ali ne bi trebala služiti za gomilanje nereda kao što je prikazano na slici.

Izvor: Pinterest

8. Tipkovnica – kutijica. Znate sve one sitne stvarčice koje kod kuće obično držite u ukrasnim kutijicama? E, pa u domskoj sobi nema baš previše mjesta za bezbroj malih kutijica, a neke sobe čak nemaju niti ladice u kojima se mogu držati ukosnice, igle i konci, spajalice, ključevi, slušalice i sl. Stoga je odlično rješenje, ako nemate laptop već tablet ili stolno računalo, ova tipkovnica koja je ujedno i poklopac plastične kutije s pregradama u kojoj možete čuvati sve svoje sitne stvarčice.

Izvor: Madworldnews.com

9. Žlica, vilica nož, kemijska. Radi se o čepu za kemijsku olovku koji je ujedno i pribor za jelo. Nismo baš sigurni da je higijenski nabolje rješenje, ali tko ne voli prizalogajiti kada piše i uči?

Izvor: Boredpanda.com

10. Bilježnica – jastuk. Osim što za vrijeme učenja volimo prigristi nešto, nije naodmet poslije toga malo ubiti oko. Ova bilježnica – jastuk super je rješenje kad učite u domskoj učionici i ne želite da vam netko zauzme mjesto (što je čest problem za vrijeme rokova). Rezervacije u obliku ”ostavio-sam-svoje-skripte-i-markere” nisu baš najsigurnije, ali ovako vam je mjesto gotovo garantirano sačuvano dok ne odmorite.

Izvor: Madworldnews.com

11. Ekskluzivni držač za tablet. Aka Duct Tape, nema što ne može zalijepiti. Pomoću svega nekoliko komada ove ljepljive vrpce, surfanje internetom putem tableta ili smartphone-a sada postaje jednostavno i u ležećem položaju, a gledanje filmova i serija nezaboravno iskustvo.

Izvor: Reddit.com