Pretraga

Ove godine uskrsnice stižu i pojedinim studentima, općine isplaćuju po nekoliko stotina kuna

A- A+

Brojne općine i gradovi ove će godine podijeliti uskrsnice svojim umirovljenicima te socijalno ugroženim osobama. No, neke od njih jednokratne pomoći povodom nadolazećih uskrsnih blagdana dodjeljuju i studentima.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Svaka kuna studentu dobro dođe, znaju to svi koji su iskusili studentski život. Neke općine i ove su godine odlučile studentima uljepšati uskrsne blagdane pa će im dodijeliti uskrsnice.

Tako pravo na isplatu novčane naknade povodom Uskrsa, uz umirovljenike i socijalno ugrožene skupine imaju i redoviti studenti s područja Općine Viškovci u Osječko-baranjskoj županiji. Ona iznosi 500 kn. Kako bi ostvarili pravo na naknadu, studenti te općine trebaju popuniti zahtjev i priložiti tražene dokumente, te dokumentaciju dostaviti isključivo putem e-maila [email protected]. Iz općine Viškovci poručuju kako će se, a s obzirom na epidemiološku situaciju, isplata uskrsnica vršit će se u prizemlju Općine Viškovci u Viškovcima od 9:00-14:00h prema posebnom rasporedu.

Proteklih godina uskrsnice studentima redovito je dodjeljivala i Općina Cestica smještena u Varaždinskoj županiji. Lani ju, kažu nam iz te općine, nisu dodijelili zbog epidemiološke situacije, a i studenti su tada bili na online nastavi. Ove godine ju ipak dodjeljuju. Iznos uskrsnice koju će dobiti studenti u Cestici je 200 kuna.

Dobru praksu podijele uskrsnica koja traje već nekoliko godina nastavlja i Općina Stupnik.

– Općina Stupnik će ove godine dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć povodom Uskrsnih blagdana svi redovnim studentima s prebivalištem na našem području u iznosu od 200 kuna, kažu nam iz te općine.

Studenti iz Stupnika koji imaju pravo na uskrsnicu, a nisu ovjerili zahtjev ZET-a za sufinanciranje prijevoza, morali su do 8. ožujka kao dokaz za ostvarenje prava na isplatu dostaviti potvrdu fakulteta i osobnu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap