Pretraga

Ovo je Kristina, studentica koja je odrasla u SOS dječjem selu i postala uzor mnogima

A- A+

Kristina je studentica na diplomskom studiju, bavi modelingom i jahanjem, a školuje se i za instruktoricu ronjenja. Sport joj puno znači jer joj je pomogao pobijediti neurološku bolest koja joj je u djetinjstvu otežavala hodanje. Osim toga, dobitnica je međunarodne nagrade Hermann Gmeiner koja se dodjeljuje djeci odrasloj u SOS dječjim selima koja su, preprekama unatoč, uzor drugima. U Kristininom slučaju, riječ ‘uzor’ je možda podcjenjivanje, jer uz sve čime se bavi, Kristina pronalazi vremena i za sudjelovanje u humanitarnim te ekološkim akcijama čišćenja podmorja. Doznali smo više o Kristininom životu, iskustvu sa studijem te planovima za budućnost.

kristina ivanuš PVZG

Kristina je pobijedila nekoliko velikih životnih izazova, a danas uz studij ima posao, bavi se modelingom, ronjenjem, jahanjem i humanitarnim radom | Foto: PVZG

Bliži se početak još jedne nastavne godine. Ako vam treba malo motivacije da ovaj puta zaista date sve od sebe, ne tražite dalje. Priča Kristine Ivanuš, studentice specijalističkog diplomskog studija Marketing i komunikacije na Poslovnom veleučilištu Zagreb, najbolji je dokaz da se unatoč preprekama, a uz snagu volje i predanost, može postići puno.

Naime, uz to što je redovna studentica, Kristina se bavi modelingom, jahanjem i ronjenjem, a i zaposlena je u tvrtki Ernst & Young. Sviđa joj se što su predavanja na njenom faksu nakon 17 sati, rekla nam je, jer tako može raditi ujutro, a zaposlena je od prve godine. O studiju na PVZG-u je počela razmišljati još u trećem razredu srednje škole, prisjetila se Kristina.

– Poznavala sam prijateljicu koja je isto išla i onda mi je dosta rekla o fakultetu i tako sam se i ja odlučila za njega. Zašto sam se baš odlučila za smjer marketing i komunikacije? Dok sam išla u ekonomsku školu shvatila sam da ne volim brojeve i marketing mi se činio najzanimljivijim, i kreativan je naravno. Tijekom studija sam slušala dosta zanimljivih predavanja, a meni najzanimljiviji kolegij je bio Content Marketing i Online PR, ispričala nam je Kristina.

kristina ivanuš PVZG

Kristina je završila ekonomsku srednju školu, a studij Marketinga i komunikacija privukao ju je jer ju brojevi previše i ne zanimaju | Foto: PVZG

Uz posao i redovan studij, stiže i volontirati i baviti se sportom

Jako ju veseli što uskoro prelazi na novi posao gdje će se baviti upravo marketingom, dodala je. Studij Marketinga i komunikacija kojeg je upisala na PVZG-u je jedinstven po tome što je interdisciplinaran – spaja marketing kao ekonomsku znanost s komunikološkom. Osim toga, predavači na PVZG su stručnjaci s puno iskustva iz prakse, a upravo se praktičnom radu poklanja jako puno pažnje. Više o studiju pročitajte ovdje. Kristina je svojim izborom faksa i studija zadovoljna, rekla je dodajući kako smatra da ju je studij pripremio za poslovni svijet.

– Smatram da mi je PVZG uvelike olakšalo buduće zaposlenje i povećalo znanje o marketingu i komunikacijama. Preporučila bih ga onima koji žele još više napredovati u svojoj karijeri i isto tako koji žele još detaljnije naučiti sve grane marketinga i komunikacija, istaknula je.

Iako studiranje i posao sami po sebi detaljno ispune svačiji tjedni raspored, Kristina pronalazi vremena i za društvo, hobije, ali i humanitarno djelovanje. Slobodno vrijeme koje ima koristi za treninge, druženja s prijateljima, jahanje i ronjenje, rekla nam je. Sport, ali posebno ronjenje, njena su velika ljubav. Sport joj je u djetinjstvu pomogao pobijediti poliradiculoneuropatiju – bolest zbog koje je imala problema s hodanjem. Uz faks, educira se i za trenericu ronjenja, a aktivna je i u ronilačkim klubovima s kojima obavlja akcije čišćenja podmorja.

Kristina Ivanuš

U djetinjstvu je pobijedila poliradiculoneuropatiju, bolest koja joj je otežavala hodanje, u čemu joj je pomogao sport. Danas je ronjenje njena velika ljubav | Foto: Privnatna arhiva

Osvojila prestižnu međunarodnu nagradu

Zahvaljujući svojim postignućima, 2020. godine osvojila je i prestižnu međunarodnu nagradu Hermann Gmeiner Award. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje djeci koja su odrastala u SOS dječjim selima diljem svijeta te su, izazovima unatoč, odrasli u ljude koji su inspiracija svima u svojoj zajednici. Kristina je, naime, djetinjstvo provela u SOS dječjem selu Lekenik, a za nagradu ju je nominirala upravo odgajateljica iz SOS Zajednice mladih.

– Ova nagrada mi je od velikog značenja zato što sam ponosna što predstavljam SOS Dječje selo na ovako lijep način i čast mi je biti uzor drugim mladim ljudima da nikad ne odustaju u ostvarenju svojih snova, izjavila je Kristina.

Niti nakon nagrade nije usporila. Primjerice, nakon potresa 2020. godine, postala je ambasadorica humanitarne akcije #želimsvemogusve kojom su se prikupljala sredstva za obnovu Savjetovališta Autonomne ženske kuće u Zagrebu. Akcija je bila iznimno uspješna i potreban iznos je prikupljen u samo tri dana.

Upitana za daljnje planove, Kristina je objasnila kako već radi na svojoj budućnosti. Cilj joj je završiti diplomski studij te nastaviti napredovati u struci. S obzirom na sva njena postignuća, svoje ciljeve će nesumnjivo ostvariti, a njeni uspjesi nastavit će nas inspirirati. Više o Kristini pročitajte ovdje, a više o studiju Marketinga i komunikacija na PVZG pronađite ovdje.

kristina ivanuš

Kristina je dobitnica prestižne međunarodne nagrade Hermann Gmeiner Award koja se dodjeljuje ljudima odraslima u SOS dječjim selima za inspirativna životna postignuća i humanitaran rad | Foto: Privatna arhiva


Tekst je nastao u suradnji Native odjela portala srednja.hr i Poslovnog veleučilišta Zagreb