Pretraga

Ovo su brucoši koji su maturu iz matematike, fizike i kemije riješili 100% i upisali se na PMF

A- A+

Dekan zagrebačkog PMF-a, Mirko Planinić, ugostio je brucoše koji su na ovogodišnjoj maturi iz područja matematike, fizike ili kemije ostvarili 100 posto rezultat. Od 22 studenta njih deset upisalo je studij na Matematičkom odsjeku, osam na Fizičkom, dvoje na Kemijskom i dvoje Biološkom odsjeku.

Foto: PMF

Na Prirodoslovno-matematički fakultet upisalo se 22 bivših maturanata, sada brucoša, koji su maturu iz matematike, fizike i kemije riješili 100 posto. Njih je na početku akademske godine ugostio dekan PMF-a, Mirko Planinić.

– Naša 22 brucoša imali su priliku porazgovarati s dekanom i primiti PMF poklon vrećicu kao nagradu za njihov uspjeh i dobrodošlicu na PMF. Izuzetno smo ponosni što su izabrali PMF kao svoj fakultet i mjesto gdje će zajedno s nama mijenjati društvo znanjem, stoji na stranicama fakulteta.

Izdvojeni članak

Iva pomela konkurenciju: Na arhitekturi u Zagrebu, Osijeku i Splitu bila je prva na rang listi

Od 22 studenta njih deset upisalo je studij na Matematičkom odsjeku, osam na Fizičkom, dvoje na Kemijskom i dvoje Biološkom odsjeku. Također, većina onih koji su ostvarili 100 posto rezultata na maturi, točnije njih 16, ostvarili su na ispitu iz matematike, četvero njih iz fizike i dvoje iz kemije. O kojim se točno novopečenim studentima radi, možete pogledati na stanici fakulteta koji je objavio popis njihovih imena.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap