Pretraga

Oxford: ‘Muški kandidati generalno su bolji od ženskih pri rješavanju ispita iz znanstvenih predmeta’

A- A+

Iako bi se djevojke radi ovoga mogle razbjesniti, čovjek odgovoran za ispite za upis na Oxford tvrdi kako su muškarci bolji od žena u rješavanju ispita znanstvenih predmeta.

Mike Nicholson, direktor prijemnih ispita na Oxfordu tvrdi kako su momci bolji od djevojaka kada se radi o pisanju ispita za upis na fakultet, s naglaskom na znanstvene predmete. Iako bi se mnoge djevojke zbog ovakve tvrdnje mogle razljutiti, odgovorni za upise na Oxford tvrdi da je to tako zbog toga što su muški kandidati spremniji riskirati pri rješavanju testova, piše Business Insider.

Muškarci uspješniji jer riskiraju

Oxford je jedno od najprestižnijih svjetskih sveučilišta, a čiji zaposlenici čine sve kako bi na njega upisali samo najbolje kandidate koji imaju potencijal biti izvrsni studenti, kaže Nicholson. Nije stoga čudno da su prijemni ispiti na ovom fakultetu kreirani tako da selektiraju samo one najbolje. On također tvrdi kako su muški kandidati uspješniji u rješavanju ispita iz znanstvenog dijela predmeta, i to zato što su spremniji riskirati, za razliku od ženskih kandidata na prijemnim ispitima.

Izdvojeni članak

Vjerom u sebe ostvarujete bolje rezultate na ispitima

Djevojke duže razmišljaju o odgovoru

– Uvjerili smo se kako muškarci prije i lakše ulaze u rizik, zbog čega bolje prolaza na ispitima. Žene su manje sklone riziku, zbog čega uzimaju više vremena za razmišljanje o pravilnom odgovoru. Ako se radi o pitanjima gdje je ponuđeno nekoliko odgovora, muški kandidati najvjerojatnije će intuitivno zaokružiti odgovor, dok će žene pokušati razumski razmišljajući doći do pravilnog odgovora. Logično, ako znamo da djevojke duže razmišljaju o odgovoru, neke neće uspjeti niti završiti dio ispita s pitanjima višestrukog izbora, zbog čega će muškarci na kraju sakupiti više bodova na testu, objasnio je Nicholson.

Copy link
Powered by Social Snap