Pretraga

Pala odluka oko cijene ljetnog smještaja u domovima u Zagrebu, objavljeno kolika je stanarina

A- A+

Početkom lipnja na web stranici Studentskog centra u Zagrebu osvanula je obavijest o početku prijava za ljetni smještaj u studentskim domovima. Pritom je cijena bila uvećana za čak 44 posto u odnosu na prošlu godinu, s 900 na 1.300 kuna. Nakon intervencije Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, odluka o cijeni ljetnog smještaja je povučena. Do sada je bilo nepoznato koliko će ona iznositi, a ovoga četvrtka Zbor je objavio kako će važiti cijena od prijašnjih godina.

Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Studenti koji žele ostati u Zagrebu preko ljeta i ove se godine mogu u periodu od 16. srpnja do 31. kolovoza smjestiti u studentske domove, kada zapravo nema subvencije Ministarstva za smještaj studenata.

Ostaje stara cijena od 900 kuna

Nakon što je Studentski centar objavio kako se za to mogu prijaviti, a u obavijest stavio i povećanu cijenu smještaja u odnosu na prijašnje godine, nastala je velika pobuna među studentima. Naime, SC je odlučio da će cijena ljetnog smještaja za ovo ljeto iznositi 1.300 kuna, što je za 44 posto više u odnosu na lani, kada je stanarina za tih mjesec i pol iznosila 900 kuna.

Nakon intervencije Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, odluka o poskupljenju ljetnog smještaja stavljena je van snage i do danas nije bilo poznato koliko će stanarina iznositi. Ovog utorka Zbor je objavio kako ona ostaje na razini prijašnjih godina.

– Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra Zagreb definirana je cijena ljetnog smještaja u SN ‘Stjepan Radić’ u iznosu od 900 kuna. Stav Studenskog zbora Sveučilišta u Zagrebu jest da je navedena cijena i više nego primjerena kvaliteti usluge, odnosno smještaja, obavijestio je Zbor putem Facebooka.

Izdvojeni članak
Studentski dom Stjepan Radić

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2022. I 2023. godini

Produžen rok za prijavu

Vrlo brzo je i Studentski centar objavio nove informacije o prijavama za ljetni smještaj – prijave su produžene do 15. srpnja. Studenti koji žele koristiti ljetni smještaj mogu se prijaviti u upravi studentskog doma u kojem su smješteni, a oni koji nisu u studentskom domu, mogu se prijaviti u Poslovnici za smještaj u SC-u te putem e-mail adrese: [email protected]. Potrebno je poslati: ime, prezime, datum rođenja, OIB i kontakt broj mobitela.

Potvrdu za ostvarivanje prava na produženi smještaj potrebno je dostaviti također u Poslovnicu za smještaj, a na potvrdi treba biti jasno naznačeno do kada student ima studijske obaveze.

– Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu, mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja, naglašavaju iz SC-a.

Napomenimo za kraj kako je ovoga četvrtka raspisan i natječaj za smještaj studenata u zagrebačkim domovima u idućoj akademskoj godini. Više o uvjetima ostvarivanja tog prava i načinu prijave na natječaj čitajte OVDJE.

Copy link
Powered by Social Snap