Pretraga

Pao je dogovor: Studenti jednog od najvećih sveučilišta moći će obavljati praksu na Ultri

A- A+

Sveučilište u Splitu potpisalo je ugovor o suradnji s tvrtkom MPG Live, kojim se studentima Sveučilišta otvara mogućnost obavljanja stručne prakse na glazbenom festivalu Ultra Europe. Studenti će imati kvalificiranog mentora te će se upoznati s organizacijskim i upravljačkim aspektima glazbenog festivala.

Foto: Unsplash

Sveučilište u Splitu potpisalo je ugovor o suradnji s tvrtkom koja organizira Ultru Europe, MPG Live, zahvaljujući kojem se studentima Sveučilišta otvara mogućnost obavljanja stručne prakse na jednom od najatraktivnijih glazbenih događanja u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Ultra Festival tako postaje nastavna baza Sveučilišta u Splitu, a posebice njegovog studija Hotelijerstvo i gastronomija, koji je inače popularan izbor među studentima.

Izdvojeni članak

Kakva praksa: Srednjoškolci obrali 20 hektara kamilice, a imaju i kombajn te traktor s GPS-om

– Studij Hotelijerstvo i gastronomija dio edukacije svojih studenta realizira u brojnim nastavnim bazama diljem Hrvatske. Od danas se na popisu nastavnih baza nalazi i Ultra, što držim da je privilegij i dodatna vrijednost u edukaciji studenta studija Hotelijerstvo i gastronomija, rekao je voditelj studija Hotelijerstvo i gastronomija, Ivan Pavić.

Inače, na popisu nastavnih baza Sveučilišta za obavljanje stručne prakse, nalaze se brojni hoteli visoke kategorije te organizacije i institucije koje obavljaju poslove turističkog karaktera. Budući da Ultra Europe svake godine u Splitu privlači velik broj turista iz cijeloga svijeta, ovo je sasvim logičan odabir za Sveučilište u Splitu.

– Studenti bi se tijekom prakse uz upute našeg nositelja predmeta ‘Stručna praksa’ i pod nadzorom kvalificiranog mentora iz tvrtke MPG Live, upoznavali s organizacijskim i upravljačkim aspektima navedenog glazbenog festivala te tako stjecali znanja i vještine koje su dio ukupnih ishoda učenja i kompetencija koje se stječu na studiju Hotelijerstvo i gastronomija, napominje Pavić.

Istaknuo je kako će prema potpisanom ugovoru, praksa za nekoliko studenata na Ultri započeti već sljedeće godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap