Pretraga

Pazite da ne ostanete bez 10.800 kn: Istječe najvažniji rok za dobitnike STEM stipendije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje državne stipendije studentima čiji se studiji nalaze u STEM  područjima. Prva rang-lista dobitnika objavljena je prošloga tjedna, a u srijedu istječe rok za prihvaćanje uvjeta stipendiranja.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

U srijedu, 13. studenog, točno u 12 sati, za studente dobitnike tzv. STEM stipendije u 2019./2020. istječe rok za prihvaćanje uvjeta stipendiranja te unos broja žiro računa. Za studente koji ne obave tu radnju smatrat će se da su odbili stipendiju, jer se prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra činom sklapanja ugovora.

Objavljene prve rang-liste dobitnika STEM stipendije u 2019./2020. godini

– Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, poruka je iz Ministarstva.

Rang-liste ovogodišnjih dobitnika STEM stipendije nisu objavljene javno, nego unutar sustava na ovoj poveznici. U istoj aplikaciji studenti i prihvaćaju uvjete stipendiranja.

Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se od listopada 2019. do lipnja 2020, dakle, ukupno će dobitnicima na račun biti isplaćeno 10.800 kuna.

Uz ovu vrstu državne stipendije, Ministarstvo putem natječaja dodjeljuje i 10.000 stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa i 400 stipendija posebnim skupinama studenata, također u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna. Oba natječaja zatvorena su 4. studenog, a Ministarstvo rezultate mora objaviti najdulje 60 dana od zaključenja natječaja. Napomenimo kako, prema pravilnicima Ministarstva, student ne smije primati više stipendija koje se financiraju iz javnih izvora. U slučaju da se utvrdi da je u vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju student korisnik neke druge stipendije koja se financira iz javnih izvora, student može nastaviti primati državnu stipendiju, ali uz uvjet obustave druge stipendije.

Pazite da ne ostanete bez 10.800 kn: Istječe najvažniji rok za dobitnike STEM stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap