Pretraga

Pazite da ne ostanete bez 10.800 kn: Istječe važan rok za sve koji žele STEM stipendiju

A- A+

Drugu godinu zaredom Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje stipendije studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Ukupno će biti dodijeljeno 3.400 stipendija po 10.800 kuna, a u srijedu u podne istječe jedan od važnijih rokova za studente koji žele primati STEM stipendiju.

Foto: Srednja.hr

Za dodjelu STEM stipendije ne provodi se natječaj. Postupak izgleda tako da Ministarstvo, temeljem podataka prikupljenih od strane visokih učilišta, objedini podatke o studentima koji ostvaruju pravo na stipendiju te ih kontaktira putem elektroničke pošte.

Izdvojeni članak
stipendije

Neki imaju pravo na obje: Doznajte možete li istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju

Prvi e-mailovi studentima su poslani prije tjedan dana, a u srijedu, 7. studenog točno u podne, istječe rok u kojemu mogu provjeriti točnost svojih podataka u aplikaciji. Ovo je jedan od najvažnijih koraka koje studenti moraju poduzeti jer se na temelju podataka u aplikaciji izrađuje rang-lista dobitnika. Drugim riječima, zbog pogrešnog podatka koji nije na vrijeme ispravljen student riskira stipendiju.

– Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ako studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka potrebno je žurno se obratiti visokom učilištu. Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, potrebno je obratiti se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: [email protected], pojasnili su iz Ministarstva.

Popis studija čiji studenti konkuriraju za STEM stipendiju možete pronaći ovdje. Napomenimo za kraj kako nije moguće istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju, o čemu više možete čitati na poveznici.