Pretraga

Pazite da ne ostanete bez 10.800 kuna: Istječe najvažniji rok za studente koji žele državnu stipendiju

A- A+

Sredinom listopada Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je dva natječaja za državne stipendije. Riječ je o stipendijama za studente nižeg socio-ekonomskog statusa, koju će dobiti 10.000 studenata te stipendijama za posebne skupine studenata, koju dobiva njih 400. Rok za prijavu na oba natječaja istječe u ponedjeljak, 4. studenog.

Foto: Srednja.hr

Ovoga ponedjeljka, točno u 12 sati, zaključavaju se prijave za dvije vrste državnih stipendija – onu za studente nižeg socio-ekonomskog statusa te stipendiju za posebne skupine studenata.

Socio-ekonomske stipendije

Izdvojeni članak
stipendije

Otvoren natječaj za dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2019./2020.

Prijave za socio-ekonomske stipendije zaprimaju se isključivo elektroničkim putem na ovoj poveznici, a kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja prijave u pisarnici Ministarstva.

Za dodjelu državne socio-ekonomske stipendije mogu se natjecati hrvatski državljani ili državljani EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku. Kandidati moraju imati status redovitoga studenta na visokom učilištu u RH, a za vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju studenti ne mogu primati ni jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora. Detaljnije uvjete za svaku od tri potkategorije u kojima se socio-ekonomska stipendija dodjeljuje možete doznati ovdje.

Mjesečni iznos državne socio-ekonomske stipendije je 1.200,00 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2019. do lipnja 2020.

Stipendija za posebne skupine studenata

Isti je iznos i državne stipendije za posebne skupine studenata, dakle godišnje će dobitnici na račun primiti 10.800 kuna. Prijave za stipendiju za posebne skupine studenata zaprimaju isključivo elektroničkim putem na ovoj poveznici, do 4. studenog u podne. 

Izdvojeni članak
stem stipendija

Provjerite svoje mailove: Započela procedura dodjele STEM stipendija od 10.800 kn

 U natječaju za stipendiju za posebne skupine studenata mogu sudjelovati sljedeće skupine: redoviti studenti studijskih programa za deficitarna zanimanja s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe; redoviti studenti osobe s invaliditetom; redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom; redoviti studenti kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja; redoviti studenti koji su na muzičkim ili umjetničkim akademijama u Republici Hrvatskoj – daroviti mladi umjetnici; redoviti studenti bez oba roditelja te redoviti studenti roditelji.

Prijave s nepotpunom dokumentacijom i one podnesene izvan roka neće se razmatrati , a više detalja iz natječaja za ovu stipendiju doznajte na poveznici.
Napomenimo za kraj kako prema pravilnicima Ministarstva student ne smije primati više stipendija koje se financiraju iz javnih izvora. U slučaju da se utvrdi da je u vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju student korisnik neke druge stipendije koja se financira iz javnih izvora, student može nastaviti primati državnu stipendiju, ali uz uvjet obustave druge stipendije.
stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap