Pretraga

Pet predizbornih zahtjeva za bolji život mladih

A- A+

Mreža mladih Hrvatske danas je predstavila svoje zahtjeve vezane uz položaj i probleme mladih koji se upućuju političkim strankama povodom nadolazećih parlamentarnih izbora. Zahtjevi se odnose na promjene u području obrazovanja, zapošljavanja i socijalne politike, te na provedbu kvalitetne politike za mlade općenito.

foto: Dracareers.co.uk.

Mreža mladih Hrvatske traži da se osnuje nestranački i neovisni Ured za RH kao tijelo koje će se baviti područjem mladih i osiguravanjem kvalitetnijih uvjeta života mladih. Osim toga, traži i sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja kao zasebnog predmeta te osiguravanje uvjeta za kvalitetnu stručnu praksu učenika i studenata u procesu obrazovanja.

Izdvojeni članak

Mreža mladih Hrvatske pred Saborom ukazala na lošu politiku prema mladima

Mladi kao politički prioritet

Mreža mladih Hrvatske vjeruje da će ispunjenje ovih zahtjeva biti kvalitetno političko rješenje za neka od gorućih problema s kojima se mladi u Hrvatskoj bore, kao što su nezaposlenost, nekvalitetno obrazovanje, iseljavanje te nedostatak kompetencija za sudjelovanje u političkom životu.

– Ovim konkretnim zahtjevima želimo skrenuti pažnju političkih stranaka na potrebu da mlade postave kao politički prioritet kroz svoje programe te se uključe u raspravu o njihovim problemima, rekao je Karlo Kralj, predsjednik MMH.

Izdvojeni članak

Nova platforma zagrebačkog maturanta omogućava mladima da pokrenu svoje projekte

Mladima naknade u periodu traženja posla

Ostali izborni zahtjevi ciljaju na unapređenje socijalnog položaja mladih kroz uvođenje četveromjesečne naknade u periodu traženja posla za mlade bez radnog staža u iznosu od 50 posto minimalne plaće.

Ratificiranjem revidirane Europske socijalne povelje Hrvatska će unaprijediti socijalna prava svojih građana, pa tako i mladih.

Predsjednik MMH nada se i da će se u javnom prostoru tijekom ove predizborne kampanje mlade prestati tretirati kao ‘novu djecu’, u smislu patroniziranja i iskorištavanja radi političke promocije. Također je najavio predstojeće aktivnosti promocije izbornih zahtjeva, osobito okrugli stol s predstavnicima političkih stranaka koji će se održati 2. studenoga u Zagrebu.

Pet predizbornih zahtjeva za bolji život mladih
Share via
Copy link
Powered by Social Snap