Pretraga

Peticija: Studenti iz Zaprešića traže jeftiniji pokaz ZET-a

Udruga studenata grada Zaprešića pokrenula je medijsku kampanju i potpisivanje peticije kojom si žele osigurati jeftiniji javni prijevoz. Smatraju kako je cijena studentskih pokaza za Zaprešić nepotrebno viša nego li za Zagreb, koji ima čak 1.255 km dugu mrežu autobusnih i tramvajskih linija.

foto: Andrea Barać| www.srednja.hr

Mjesečni studentski pokaz za ZET-ov javni prijevoz u Gradu Zaprešiću ukupno košta 230 kuna. Od toga korisnici plaćaju 110, a Grad ih subvencionira sa 120 kuna.

Provjerite čarobnu formulu i potpišite peticiju

Uz taj lokalni, mnogi studenti moraju si kupiti i pokaz za Zagreb pa na prijevoz mjesečno potroše ukupno 210 kuna. S obzirom na to kako se u Zagrebu mreža autobusnih i tramvajskih linija proteže na 1.255 km, a u njihovom gradu na svega 85.6 kilometara, smatraju kako nema logike da za pokaz u Zaprešiću plaćaju više, ističu u objavi na web stranici Udruge studenata Grada Zaprešića.

Studenti iz Zaprešića dodaju kako i godišnji troškovi ZET-a pokazuju da bi pokaz za Grad Zaprešić trebao biti jeftiniji.

Zagrebačka mreža autobusa i tramvaja proteže se na 1.255 kilometara

– Godišnji troškovi ZET-ovog poslovanja za Zagreb iznose jednu milijardu i dvjesto deset milijuna kuna, a za Zaprešić osamnaest milijuna kuna. Po izračunu Udruge temeljenom na ovim pokazateljima i broju korisnika, studenti bi za zaprešićki pokaz trebali plaćati 50, umjesto dosadašnjim 110 kuna, ističu iz zaprešićke Udruge.

Njihovu čarobnu formulu i sam izračun kako su došli do nove cijene možete provjeriti ovdje, a potpis na peticiju za jeftiniji pokaz ZET-a možete staviti na ovom linku.

Na dnu pogledajte njihov informativni video.

Peticija: Studenti iz Zaprešića traže jeftiniji pokaz ZET-a
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap