Pretraga

Pitali smo strane studente zašto su došli studirati na Sveučilište u Zagrebu: ‘Čuli smo da je iznimno kvalitetno’

A- A+

Sveučilište u Zagrebu u petak je organiziralo Welcome Day za strane studente koji su došli na razmjenu. Bili smo na Ekonomskom fakultetu kako bismo ih pitali zašto su odabrali baš Zagreb. Studentica iz Čilea priznala nam je kako joj Zagreb nije bio prvi izbor, ali su zato njezini kolege iz Indije rekli da su došli u Hrvatsku jer su čuli kako je Sveučilište u Zagrebu jako dobro i kvalitetno.

foto: Denis Gaščić|Srednja.hr

Imam mnogo prijatelja koji govore hrvatski i slične jezike pa sam odlučila doći ovdje kako bi savladala vaš jezik, kaže Emerson Day iz Australije.

Australska studentica u Hrvatskoj je već nekoliko dana, a već je uspjela posjetiti i Slavonski Brod. Vjeruje kako će joj boravak u Zagrebu proći jako brzo.

Emerson Day iz Australije | foto: Denis Gaščić/Srednja.hr

Izdvojeni članak
studentica hoda po cesti

Pozor, studenti: Dva najveća sveučilišta raspisala natječaje za Erasmus razmjenu

Emerson je jedna od stotinjak stranih studenata koji su u petak došli na program Dana dobrodošlice, koji je Sveučilište u Zagrebu organiziralo na Ekonomskom fakultetu.

Rikin Tailor i Subhadeep Das u Zagreb su došli iz Indije.

– Bili smo već na razmjeni u Rumunjskoj, a čuli smo kako je Hrvatska jako lijepa zemlja. No u Zagreb smo ipak došli jer smo čuli kako je Sveučilište u Zagrebu iznimno kvalitetno i jedno među boljim u Europi – rekli su nam Rikin i Subhadeep.

Rikin Tailor i Subhadeep Das iz Indije | foto: Denis Gaščić/Srednja.hr

Jedan studira informatiku, a drugi energetiku. Vjeruju kako će na Zagrebačkom sveučilištu puno toga naučiti i usavršiti se u struci.

S druge strane, Antonia s Čilea priznala nam je kako joj Zagreb nije bio prvi izbor.

– Htjela sam na Erasmus u Španjolsku, ali ga nisam mogla dobiti pa sam došla u Hrvatsku, koja je pomalo slična – kaže Antonia.

Hana iz Njemačke i Antonia s Čilea | foto: Denis Gaščić/Srednja.hr

U Zagrebu je upoznala cimericu Hanu iz Njemačke te su se sprijateljile.

– Vjerujem da će mi u Zagrebu biti super. Zato sam i došla – zaključila je Hana, nadovezujući se na prijateljicu.

Copy link
Powered by Social Snap